Πολιτικη & Οικονομια

«Κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής»: Κυβερνητικές πηγές για την έκρηξη στην Οδησσό

Τετ - α - τετ 45 λεπτών Μητσοτάκη - Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την έκρηξη στην Οδησσό
Στιγμιότυπο από την έκρηξη στην Οδησσό από βίντεο που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές © Twitter/ screenshot

Έκρηξη - Οδησσός: Κανένα θέμα με την ασφάλεια του Μητσοτάκη - Τι αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην Οδησσό της Ουκρανίας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ακολουθούσε το κομβόι της ελληνικής αποστολής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στα 150-200 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν η ελληνική οχηματοπομπή. Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι επιβαίνοντες και στις δύο αυτοκινητοπομπές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε το τετ α τετ των δύο ηγετών που διήρκεσε 45 λεπτά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czmmom3fofah)

Έκρηξη στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους και πως μετά το συμβάν αυτό οι ουκρανικές δυνάμεις άμεσα άλλαξαν το δρομολόγιό της. Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία βρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, η διευθύντρια επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Κύρα Κάπη, η σύμβουλος διεθνών θεμάτων και ΜΜΕ Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, στέλεχος γραφείου Τύπου, όπως και oι Δημήτρης Παπαμήτσος και Αλέξης Παπαχρήστος, προσωπικός φωτογράφος και προσωπικός οπερατέρ αντίστοιχα του κ. Μητσοτάκη. 

Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό - Καλά η ελληνική αποστολή

Η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε κανονικά, ενώ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία δεν θα μεταδοθεί ζωντανά για λόγους ασφαλείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czmo6r5lwdmh)

Σημειώνεται ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί μία κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ουκρανία λίγο πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και στόχος είναι να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Δένδιας: Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας

Το πρωί και πριν την αναχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Οδησσό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του και ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα.

Βίντεο από την στιγμή της έκρηξης:

Βίντεο που κυκλοφορούν την τελευταία ώρα που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης στην Οδησσό.

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Μητσοτάκη - Ζελένσκι

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης με το τετ α τετ τους να κρατά 45 λεπτά, κατά 15 λεπτά δηλαδή περισσότερο από το προγραμματισμένο. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και χωρίς να αδυνατίζει η ελληνική αμυντική ισχύς. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czmornpypq9t)

Κατά τις ίδιες πληροφορίες,ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας της πόλης και θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Ναό του Σωτήρος.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γεωργία Σκιτζή η ελληνική αποστολή μαζί με την ουκρανική μετακινούνταν στην πόλη όταν πέρασαν μπροστά από το κτίριο που έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης με drones το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδάκι τριών ετών. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ζελένσκι κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και στάθηκαν για λίγο μπροστά από το κτίριο.

Αργότερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα προβούν όπως αναφέρθηκε παραπάνω σε δηλώσεις από κοινού και θα δώσουν μια μικρή συνέντευξη τύπου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ