Πολιτικη & Οικονομια

Στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής η δικογραφία 1.000 σελίδων για τα Τέμπη

Τι περιλαμβάνει και τι καταγγέλει ο Β. Κόκκαλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίτημα συγγενών των θυμάτων για άρση ασυλίας Καραμανλη και Σπίρτζη
Αίτημα συγγενών των θυμάτων για άρση ασυλίας Καραμανλη και Σπίρτζη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τέμπη: Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία 1.000 σελίδων 

Μια ημέρα μετά τη θλιβερή επέτειο από τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής έγινε γνωστό ότι με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία Εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμος, η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την Εξεταστική Επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί.

Σημειώνουν μάλιστα ότι «με γνώμονα τη διασφάλιση της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας στη Λάρισα που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, τα μέλη της επιτροπής, από σήμερα κιόλας, θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00, καθώς και το Σάββατο από τις 9:00 το πρωί ως τις 15:00, να επισκέπτονται το Γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czhc3jepd4bl)

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, διαβιβάστηκε σήμερα, 29.02, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic Τrain Μαουρίτσιο Καποτόρτο για την περαιτέρω αξιολόγησή της.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η δικογραφία που απεστάλη από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας περιλαμβάνει περί τις 1.090 σελίδες με μηνυτήριες αναφορές, καταθέσεις και πορίσματα εμπειρογνωμόνων. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η δικογραφία θα είναι στη διάθεση των βουλευτών για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα που κρίνεται επαρκές για να αξιολογήσουν το υλικό και να το εντάξουν στα πορίσματά τους.

Μισή η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, λέει ο Β. Κόκκαλης

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης «η δικογραφία ήρθε αλλά ήρθε ούτε καν η μισή. Απουσιάζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και τα έγγραφα τα οποία προσκόμισαν μάρτυρες. Ζητάμε το αυτονόητο, να δοθεί η δυνατότητα να ψάξουμε την αλήθεια. Να δοθεί η δυνατότητα να ψάξουμε το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη και να έρθουν να καταθέσουν ουσιαστικοί μάρτυρες όπως ο κ. Τσαλιδης, Γενιδουνιας, Κατσούλης».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ