Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το νέο think tank ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι είναι οι έξι επιστήμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Ποιοι είναι οι έξι επιστήμονες

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τα πρόσωπα που συγκροτούν το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τους επιστήμονες που θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ανάρτησή του στο Instagram και σημείωσε ότι «για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης. Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι - Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα - ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

  • Ειρήνη Λεριού, επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας με έρευνες πάνω στην παιδική φτώχεια, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά «ISCI» και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Κοινωνίας CIC.
  • Παναγιώτης Πεντάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.
  • Ιφιγένεια Μουμτζή: Απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.
  • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.
  • Δημήτρης Ζιούβας:Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου "Κέντρο Ποινικών Επιστημών" του Παντείου Πανεπιστημίου.
  • Αντώνιος Μπασούκος: Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ