- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Δένδιας στο στόχαστρο της Milliyet: «Προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση των τουρκικών δημοσιευμάτων
Ο Νίκος Δένδιας στο στόχαστρο της Milliyet - Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση των τουρκικών δημοσιευμάτων
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του στα ελληνοτουρκικά. Σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα τον κατηγορούν για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας κάνει λόγο για «σκοτεινές σκιές στη γραμμή Αθήνας-Άγκυρας».
«Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας – Αγκύρας τις προσπάθειες Ερντογάν – Μητσοτάκη για επαναπροσέγγιση για πολιτικό όφελος» δηλώνει μεταξύ άλλων.
Δένδιας: Στο στόχαστρο της Milliyet ο υπουργός Άμυνας
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης η εφημερίδα δεν διστάζει να κατηγορήσει τον Δένδια για πολιτικές φιλοδοξίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών θα είναι εχθρικός προς την Τουρκία μέχρι τέλους για να πραγματοποιήσει το όνειρό του... να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθώντας να δηλητηριάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Και συνεχίζει αναφέροντας: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το Υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο Υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια για πολιτικές συνομιλίες. Ο Δένδιας όμως δεν σταματά. Συνέχισε να εργάζεται και να μιλάει ενάντια στη διαδικασία από την πρώτη μέρα της προσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας. Το τελευταίο κόλπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δένδια ήταν αυτό: Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία είπε ότι έπρεπε να αποστρατικοποιηθεί. Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει «Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους». Η διαδικασία προσέγγισης σημαίνει προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και μέχρι τότε οι χώρες διατηρούν τις θέσεις τους.»
«Ένας από τους λόγους της αντίδρασης που έχει προκληθεί είναι πως η Τουρκία συνδέει το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με την αποστρατιωτικοποίησή τους», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «Haber Global».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.