Πολιτικη & Οικονομια

«Κατεβάζει» αφίσες από κεντρικούς δρόμους και ο Δήμος Αθηναίων

Ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργασίες αφισοκάθαρσης από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
Δημαρχείο Αθηνών © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δήμος Αθηναίων: Προχώρησε σε καθαρισμό κεντρικών δρόμων από αφίσες το βράδυ της Τρίτης (20.2) - Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως τις βραδινές ώρες της Τρίτης (20.2) το Τμήμα Ειδικών Εργασιών προέβη σε αφισοκάθαρση ορισμένων σημείων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Σας ενημερώνουμε ότι τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/02/2024, το Τμήμα Ειδικών Εργασιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, προέβη σε αφισοκάθαρση στα κάτωθι σημεία:

  • Σταδίου
  • Πανεπιστημίου
  • Πειραιώς
  • Αγίου Κωνσταντίνου
  • Πλατεία Καραϊσκάκη
  • Αχιλλέως
  • Λεωφόρος Αθηνών

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνεχίζουν τις εργασίες αφισοκάθαρσης, όπου χρειάζεται, καθώς και τον έλεγχο σε όλους τους δρόμους που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπονται από τον νόμο, σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το όραμά μας, για μία Αθήνα καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξήλωσε τις αφίσεις για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά ξηλώθηκαν αφίσες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, με την Περιφέρεια Αττικής να εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία για την παράνομη αφισοκόλληση (Ν.4954/2022 - ΦΕΚ 136Α').

Αφίσες για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε δρόμους της Αθήνας
Χαρδαλιάς: Ξήλωμα αφισών για το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία απολύτως εξαίρεση στο ζήτημα της αφισορύπανσης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να αφαιρέσουν άμεσα όλες τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που είχαν αναρτηθεί, ενόψει του συνεδρίου. Τα συνεργεία της Περιφέρειας εργάστηκαν όλο το βράδυ για την απομάκρυνση των αφισών ενώ σύντομα θα επιβληθούν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Νίκος Χαρδαλιάς προβαίνει σε ανάλογη κίνηση, καθώς πριν από λίγες ημέρες συνεργεία της Περιφέρειας κατέβασαν παράνομη αφισοκόλληση του προέδρου του ΛΑΟΣ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μάχη για την Αττική», Φίλιππου Καμπούρη, επιβάλλοντας και τα σχετικά πρόστιμα.

«Είναι πράγματι παράδοξο το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται την "Προοδευτική Αντεπίθεση" που διαφημίζει», σχολίαζαν συνεργάτες του περιφερειάρχη Αττικής επικαλούμενοι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου. «Όπως φαίνεται, για κάποιους ο σεβασμός στο περιβάλλον εξαντλείται σε επικοινωνιακά τσιτάτα και προσχηματικές αναφορές. Όταν μιλάμε για ποιότητα ζωής στην πόλη μας και για σεβασμό στους νόμους του κράτους, δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις και εκπτώσεις. Δυστυχώς, για κάποιους η υποκρισία περισσεύει: μπορεί στην πολιτική να εμφανίζονται διαμετρικά αντίθετοι, αλλά στην πράξη αποδεικνύονται ένα και το αυτό, όταν πρόκειται να παραβούν τον νόμο προς όφελός τους», πρόσθεσαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ