Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: «Σε δύο μήνες η Ενιαία Λίστα Xειρουργείου θα είναι πλήρως προσβάσιμη»

Έρχονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου

Το πρωί τη Δευτέρας αναμένεται να αναλυθούν οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, όπως έκανε γνωστό σήμερα (18.2) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ενιαία Λίστα Χειρουργείου θα είναι πλήρως προσβάσιμη σε δύο μήνες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Ant1 αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιβάρυνσης των φαρμάκων και της ρύθμισης που έφερε με την οποία μπαίνει θα μπει «κόφτης» έτσι ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται με περισσότερα από συνολικά 3 ευρώ, ανεξαρτήτως της τιμής των γενοσήμων.

Ο Γεωργιάδης για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου 

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείου έκανε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την ως «την πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία προωθεί». Ο υπουργός σημείωσε πως περίπου σε δύο μήνες θα είναι πλήρως προσβάσιμη στους πολίτες και μέσω αυτής θα μπορούν να έχουν εικόνα για κάθε κλινική ξεχωριστά και τον μέσο χρόνο αναμονής για χειρουργείο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε, ακόμη, να σχολιάσει της επιφυλάξεις των γιατρών για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων λόγω ελλείψεων πρωτίστως σε προσωπικό και είπε ότι «οι ελλείψεις είναι υπαρκτές, αλλά όχι οριζόντιες. Κατά συνέπεια τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν αρχικά τη λειτουργία τους εκεί που υπάρχει η δυνατότητα».

Γεωργιάδης: Έρχονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν προσκλήσεις πρόσληψης για περίπου 1.600 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές. Σχετικά με τις αμοιβές των γιατρών στο Δημόσιο, παραδέχθηκε ότι μπορεί να είναι χαμηλές σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέας ή το εξωτερικό, αλλά επεσήμανε ότι από την αρχή του χρόνου δόθηκαν αυξήσεις 20% στις αμοιβές για τις εφημερίες τους.

Επιπλέον ρωτήθηκε και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση για την ενίσχυσή τους. «Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αντιδικήσει με τον αγροτικό κόσμο. Τα αιτήματα τους είναι δικαιολογημένα, αλλά θα πρέπει να προσέξουν ώστε οι κινητοποιήσεις τους να μη στραφούν κατά του κοινωνικού συνόλου κι αυτό να στραφεί εναντίον τους, ενώ τώρα είναι υπέρ τους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz8017br86nd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ