Πολιτικη & Οικονομια

Αναταράξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την κοινή εκδήλωση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Χριστοδουλάκη

«Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος;», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και Μανώλης Χριστοδουλάκης
Αντιδράσεις για κοινή εκδήλωση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Χριστοδουλάκη © EUROKINISSI

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για εκδήλωση με τη συμμετοχή Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη

Νέες αναταράξεις στην Κεντροαριστερά φέρνει η διοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και Μανώλης Χριστοδουλάκης, εκπροσωπώντας Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Πρόκειται για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (13.2) στο θέατρο «Αλφα» με τίτλο, «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων». Στόχος - όπως σημειώνουν κάποιοι - η «συνεννόηση» μεταξύ των τριών κομμάτων έναντι της κυβέρνησης της ΝΔ. 

Αντιδράσεις για κοινή εκδήλωση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και Χριστοδουλάκη

Όπως διαρρέεται, αν και τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη αρνούνται να πάρουν θέση, η πρωτοβουλία του Διονύση Τεμπονέρα για την εκδήλωση έχει ενοχλήσει για αρκετούς λόγους. Δύο εκ των οποίων φαίνεται να είναι οι λανθάνουσες προσωπικές επιδιώξεις του Διονύση Τεμπονέρα, αλλά και τα δύσκολα δημοσκοπικά ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να κονταροχτυπιέται με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Ήδη ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει δείξει ότι αποτελεί έναν εσωτερικό πόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους να λένε ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, όταν ρωτήθηκε για την εκδήλωση είπε: «Θα είμαι στο εξωτερικό, αλλά και να ήμουν εδώ δεν θα πήγαινα. Μας αφορά αυτός ο διάλογος, αλλά πρέπει να γίνει από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».

Διονύσης Τεμπονέρας
Ο Διονύσης Τεμπονέρας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Έντονη κινητικότητα από Μανώλη Χριστοδουλάκη - Ο ρόλος της Έφης Αχτσιόγλου

Πληροφορίες του iefimerida, την ίδια ώρα αναφέρουν ότι και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εμφανίζει έντονη εσωκομματική κινητικότητα, συσπειρώνοντας γύρω του στελέχη από τον κύκλο της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, σχολιάστηκε αρκετά η στάση του το τελευταίο διάστημα, οι περιοδείες και οι δηλώσεις του. Από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι οι Ευρωεκλογές και - συνεπώς - τέτοιου είδους ανοίγματα βγαίνουν εκτός στόχου. 

Όσο για την Έφη Αχτσιόγλου, η πρώην υπουργός και βασικό στέλεχος της «Νέας Αριστεράς», θεωρείται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα σενάρια και τα πλάνα για να ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyyek97becqx)

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας προσέγγισε ακόμη και την «Εφημερίδα των Συντακτών», προκειμένου το έντυπο προκειμένου να προωθήσει επικοινωνιακά την εκδήλωση, κάτι που έφερε νέες αναταραχές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ