Πολιτικη & Οικονομια

Μιχελογιαννάκης: «Με γελοιοποίησαν στα κανάλια για την απεργία πείνας - Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Θα κατέβω στις επόμενες εκλογές με άλλο κόμμα», είπε ο πρώην βουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για την απεργία πείνας στο Σύνταγμα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για την απεργία πείνας στο Σύνταγμα και το πολιτικό του μέλλον

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Κρήτη TV, εξηγώντας γιατί ζήτησε τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με άλλο κόμμα. 

Ο πρώην βουλευτής θέλησε να κάνει αυτοκριτική για τα χρόνια που βρισκόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και την απεργία πείνας που είχε κάνει στο Σύνταγμα. «Η υπερέκθεσή μου μου κόστισε στα ΜΜΕ της Αθήνας. Κέρδιζα αρνητική δημοσιότητα. Λάθος μου. Όπως λάθος μου η απεργία πείνας στο Σύνταγμα. Το πίστευα αυτό που έκανα και θα σας εξομολογηθώ ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη χώρα υποδοχής και πίστευα ότι θα έπρεπε να παίρνουν όλοι άσυλο για να φεύγουν. Είχα ενεργοποιηθεί γατί έβλεπα στον Πειραιά και στα νησιά να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι και λέω, να η ευκαιρία να λυθεί το άσυλο. Έτσι ξεκίνησα την απεργία πείνας. Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάλαβα εκ των υστέρων. Τα κανάλια με γελοιοποίησαν. Έχω πάντα μια τσάντα στο σακάκι μου με φάρμακα όλων των ειδών, από το 1988 που είμαι γιατρός, για έκτακτη ανάγκη που κάποιος το χρειαστεί. Μάλιστα, σε μια πρωινή εκπομπή ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έπαθε υπερτασική κρίση στην ώρα της εκπομπής και ήμουν εκεί και του έδωσα φάρμακα. 

» Στην απεργία πείνας ο διπλανός μου μού ζήτησε ένα χάπι για την πίεση και ένα ντεπόν. Εκείνη την ώρα που έβγαζα την τσάντα με πιάνει η κάμερα του "ANT1". Και η κ. Ακρίτα το άρχισε λέγοντας "να μασουλίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης". Και αυτό με κυνηγάει. Και τώρα που ζήτησα τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ διάβασα 51 σχόλια "πώς να αδυνατίσετε με τη δίαιτα Μιχελογιαννάκη". Μου στοίχισε και πολιτικά και ψυχολογικά. Πρωτοσέλιδα, γελοιογραφίες ότι μασούλιζε ο Μιχελογιαννάκης και ακόμη με καταδιώκουν με αυτό στα sites… Μου στοίχισε το ίδιο πολιτικά και ψυχολογικά. Με έκαναν γραφικό», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης, λέγοντας ότι δε μετανιώνει τις δηλώσεις του για την Εκκλησία.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: «Θα πολιτευτώ στις επόμενες εκλογές - Περιμένω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μιχελογιαννάκης απάντησε στα μελλοντικά του σχέδια για επάνοδο στη Βουλή και με ποιο κόμμα θα μπορούσε αυτή να γίνει: «Θα ασχοληθώ με την πολιτική μελλοντικά και θα χαρώ ιδιαίτερα αν ο κόσμος μου ζητήσει την επόμενη τετραετία να παλέψω για μια βουλευτική θέση με ένα κόμμα αριστερότερο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για να αποφασίσω περιμένω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα έχει δείξει ποια τάση θα είναι φιλολαϊκή. Μπορεί να είναι η Νέα Αριστερά ή η Πλεύση Ελευθερίας ή κάποιο νέο κόμμα. Περιμένουμε εξελίξεις για νέο κόμμα, αλλά να είναι φιλολαϊκό. Από την Κεντροαριστερά και πιο αριστερά. Η συμβατική σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, έχει στοιχεία νεοφιλελευθερισμού. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει νεοφιλελευθερισμό. Συνεπώς δεν μπορώ να πάω εκεί. Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δε θα πάω, μόνο αν υπάρξουν αλλαγές. Νιώθω πιο κοντά με τον Ξανθό και τον Σταθάκη, που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι».

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ο Πολάκης, ότι έχει πρόβλημα με τα ομόφυλα, το λέω ευθέως. Κι εγώ έχω. Για τον γάμο θα το στήριζα, αλλά είμαι κάθετος στην τεκνοθεσία. Καλά έκανε ο Πολάκης και διαφοροποιήθηκε. Αν δει κάποιος τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, σε πολλά σημεία είμαι σύμφωνος με αυτή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ