Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: «Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ευνοϊκό νόμο για το φακελάκι»

«Τα απογευματινά χειρουργεία δίνουν νόμιμη διέξοδο», είπε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Α. Γεωργιάδης για το «φακελάκι» και τα απογευματινά χειρουργεία © ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά για τα «φακελάκια» και τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ

Απαντήσεις για το πώς και πότε θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία έδωσε σήμερα μέσα από την ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στο αν η νέα τροπολογία που προωθεί για το ΕΣΥ νομιμοποιεί το «φακελάκι» στη δημόσια υγεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στην προηγούμενη του θητεία όποτε διαπίστωνε κάποια παρανομία ζητούσε την ποινική δίωξη των γιατρών που παρανομούσαν και ότι είναι αντίθετος σε κάθε πράξη διαφθοράς. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ευνοϊκό νόμο για το φακελάκι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cytiiw89q0bt)

Γεωργιάδης: «Τα απογευματινά χειρουργεία δίνουν νόμιμη διέξοδο»

Σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «οι μόνοι που θα πρέπει να διαμαρτύρονται είναι οι ιδιωτικές κλινικές από την αλλαγή που προωθεί για τα απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή στα δημόσια νοσοκομεία». Όπως είπε, το Υπουργείο δίνει μια νόμιμη διέξοδο το απόγευμα και για τον γιατρό και για τον ασθενή για να κάνει νόμιμα την επέμβασή που επιθυμεί το απόγευμα καθώς υπάρχουν πάνω από 90.000 αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι με αυτόν τον τρόπο οι πιο φτωχοί ασθενείς θα ωφεληθούν γιατί θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τα χειρουργεία. Όσον αφορά την κριτική ότι οι γιατροί θα στραφούν στα απογευματινά χειρουργεία που θα είναι επί πληρωμή και θα μειώσουν τα προγραμματισμένα και εντός ωραρίου εργασίας τους, τόνισε ότι θα παρακολουθείται η παραγωγικότητά τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «το κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια. Έχουμε εγκρίνει το 2024 τις περισσότερες προσλήψεις γιατρών από την ίδρυση του ΕΣΥ». Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι κρίμα τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να μένουν κλειστά μετά τις τρεις το απόγευμα. «Θα δώσουμε με την υπουργική απόφαση τη δυνατότητα σε κάθε χειρουργική κλινική του ΕΣΥ να στήσει αν θέλει απογευματινό χειρουργείο και αν μπορεί. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές που μπορούν και θα θελήσουν. Οι κλινικές που θα στήσουν απογευματινές κλινικές πρέπει να έχουν αναισθησιολόγο. Θα υπάρχει επάρκεια και αναισθησιολόγων και νοσηλευτών». Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων απάντησε ότι είναι προφανές ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία της πόλης δύσκολα θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε τις μεγαλύτερες δαπάνες για ιδιωτική υγεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cytkkcy4ghtt)

Με πληροφορίες από ΕΡΤNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ