- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Άρνηση της Σχολής Ναυπηγών για ηλεκτρονικές εξετάσεις
Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Άρνηση της Σχολής Ναυπηγών για ηλεκτρονικές εξετάσεις - Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος
Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε πως δεν θα διεξάγει «ηλεκτρονικές» εξετάσεις όσο συνεχίζεται η κατάληψη της. Αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν είναι πιθανόν η εξεταστική περίοδος να χαθεί.
Όπως αναφέρεται στην σημερινή απόφαση της Σχολής:
- Σε περίπτωση άμεσης λήξης των κινητοποιήσεων έχει προετοιμαστεί από την Σχολή σχέδιο συμπτυγμένου προγράμματος εξετάσεων διάρκειας από 31/1/2024-16/2/2024, το οποίο θα μπορούσε εκτάκτως να εφαρμοστεί, κατόπιν εγκρίσεως από το ΕΜΠ
- Σε ότι αφορά την διενέργεια εξετάσεων με μεθόδους εξ αποστάσεως τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και συμφώνησαν όλοι οι διδάσκοντες της Σχολής ότι υπό τις συνθήκες συνέχισης των κινητοποιήσεων δεν καθίσταται εφικτή η διασφάλιση του αδιάβλητου και της αξιοπιστίας της διαδικασίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων
- Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες για την αναπλήρωση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου, με φυσική παρουσία και σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων
Αν και η Σχολή αρνείται να προχωρήσει στη διεξαγωγή «ηλεκτρονικών» εξετάσεων, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχουν ταχθεί υπέρ. Η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ ανέφερε σε σχετική απόφαση της μετά από έκτακτη συνεδρίαση παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι «προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».
Το Τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών αδυνατεί να διεξαγάγει εξετάσεις εξ αποστάσεως
Ταυτόχρονα και η Συνέλευση του Τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών της Τρίτης ανακοίνωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας αυτού, δηλώνει ότι αδυνατεί να διεξαγάγει με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως».
«Συγκεκριμένα δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εξ αποστάσεως εξετάσεις υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δια τους παρακάτω δύο λόγους: Οι παρούσες συνθήκες δεν εξασφαλίζουν έλλειψη διαβλητότητας σε υψηλό βαθμό και δεν μπορούν να συντονιστούν οι εξετάσεις χωρίς την φυσική παρουσία των μελών ΔΕΠ στο τμήμα Χημείας. Τα τεχνικά ατομικά μέσα (π.χ. μικρής ταχύτητας οικιακό διαδίκτυο) που διαθέτουν δεν είναι επαρκή για την ομαλή διεξαγωγή των εξ αποστάσεων εξετάσεων» αναφέρουν τα μέλη του τμήματος.
Σε ποιες Σχολές συνεχίζονται οι καταλήψεις - Ποιες έληξαν
Αρκετές Σχολές συνεχίζουν να πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, κατά τις οποίες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν συνεδριάσει η Φιλοσοφική και η Ιατρική του ΕΚΠΑ, το ΟΠΑ και το Πάντειο, όπου αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι καταλήψεις μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει νέο συλλαλητήριο.
Στο μεταξύ έληξε χθες Δευτέρα η κατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πάτρας. Στην περίπτωση της πρώτης, η ηγεσία της Σχολής είχε ήδη αποκλείσει την πιθανότητα «ηλεκτρονικών» εξετάσεων αναφέροντας ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο με φυσική παρουσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε βίντεο με λευκό περιστέρι και κλαδί ελιάς
Επικοινωνία Αθήνας-Κιέβου φέρεται να συνέδεσε το παγιδευμένο drone με την Ουκρανία
Οι υποθέσεις αφορούν κυρίως περιστατικά που συνδέονται με τη δημόσια και δικηγορική παρουσία της
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη στρατηγική συνεργασία με την Κίνα και την COSCO
Για τα σχολικά έτη 2026-2027, 2027-2028 και 2028-2029
Φόρος τιμής σε Έλληνες και Κύπριους που θυσιάστηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974
Kλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την Χαριλάου Τρικούπη
Η Αθήνα εξέφρασε ανησυχία στην Άγκυρα - «Λειτουργούν οι δίαυλοι επικοινωνίας»
Ένταση με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone»
Η επένδυση της Metlen μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για ΕΣΥ, υποκλοπές και θεσμούς
Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία της πρέσβεως των ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολάκης
Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο και τον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αιχμές κατά Μητσοτάκη και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία
Παράλληλα, ζητείται προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης,
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.