- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θητεία στο πυροβολικό για τον Στέφανο Κασσελάκη
Η επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Θήβας και οι ερωτήσεις που έκανε
O Στέφανος Κασσελάκης σύντομα θα κάνει τη στρατιωτική θητεία του. Κάποιοι είδαν υπό αυτό το πρίσμα την επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα
Μια άλλη διάσταση δόθηκε στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, δεδομένου ότι και ο ίδιος προετοιμάζεται για τη στρατιωτική θητεία του.
Η επίσκεψη Κασσελάκη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα
Ο ΒΗΜΑτοδότης σημειώνει ότι η «χθεσινή μέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια πρόβα κατάταξης» και συνεχίζει: «Αλλά γιατί πυροβολικό και όχι τεθωρακισμένα στον Αυλώνα, όπως αρχικά έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί προτίμησε ένα στρατόπεδο, όπως αυτό του Πυροβολικού που απέχει από την Αθήνα 88 χιλιόμετρα και όχι στον Αυλώνα που απέχει μόλις 48 χιλιόμετρα από την Κουμουνδούρου; Επειδή προφανώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε (πιθανόν από τον ναύαρχο έ.α. Αποστολάκη) ότι στον Αυλώνα κυρίως εκπαιδεύονται οι ΕΠΟΠ και δύσκολα θα εκπαιδευτεί ως κληρωτός.»
Ο ΒΗΜΑτοδότης συμπεραίνει ότι «έτσι έβαλε, κατά πάσα πιθανότητα, πλώρη για το πυροβολικό». Υπό αυτό το πρίσμα, άλλο ενδιαφέρον λαμβάνουν και οι ερωτήσεις που έκανε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού.
Οι ερωτήσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού
«Ρώτησε για τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενδιαφέρθηκε για το μισθολογικό και το οικιστικό των αξιωματικών, επισκέφθηκε ακόμα και το… ΚΨΜ (αν και όταν πήγε εκεί δεν ήταν μέσα οι στρατιώτες αφού ήταν ώρα κοινής ησυχίας), ρώτησε για το φαγητό, αν και μία από τις συνεργάτιδές του που μένει εκεί κοντά του είπε χιουμοριστικά πως θα του φέρνει… ταπεράκια φαγητού κάθε μέρα, με τον Στέφανο να λέει πως δεν θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση όσες ημέρες κι αν μείνει στην Θήβα» αναφέρεται.
Το ρεπορτάζ καταγράφει ακόμη ότι αφού «θαύμασε από μακριά τους πυραύλους Χωκ (μουσειακό έκθεμα του στρατοπέδου) [...] είδε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας του Πυροβολικού, επισκέφθηκε και το αναρρωτήριο του στρατοπέδου, ενδιαφέρθηκε για την υγεία των ασθενών κληρωτών, αλλά δεν τους πλησίασε και πολύ (αφού ορισμένοι νοσηλεύονται με Covid και άλλοι με H1N1) και αναφέρθηκε στο οικιστικό των στρατιωτικών και τους «άδικους» μισθούς, όπως τους χαρακτήρισε, που εισπράττουν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Πότε θα κάνει τη στρατιωτική θητεία του ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να εκπληρώσει την 20ήμερη θητεία του, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει για τους Ομογενείς. Σύμφωνα με αυτόν, όσοι Ομογενείς είναι άνω των 33 ετών έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν μόνο 20 ημέρες και να εξαγοράσουν τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους προς 810 ευρώ τον μήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.