Πολιτικη & Οικονομια

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χ. Κατσιβαρδάς από τους Σπαρτιάτες

Με 10 βουλευτές έμεινε η ΚΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χαραλάμπος Κατσιβαρδάς

Στην ανεξαρτητοποίηση του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών προχώρησε πριν από λίγο ο βουλευτής Β1 τομέα Αθηνών, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς με επιστολή που έστειλε πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Σπαρτιάτες μένουν με 10 βουλευτές, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε αποχωρήσει και ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της ΚΟ, Βασίλης Στίγκας είχε απομακρύνει τον κ. Κατσιβαρδα από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον τέσσερις (Μ. Χουρδάκης και Αρετή Παπαϊωάννου προερχόμενοι από την ΚΟ «Πλεύση Ελευθερίας», Κ. Φλώρος και Χαρ. Κατσιβαρδάς, προερχόμενοι από την ΚΟ «Σπαρτιάτες»).

Εξώδικο και διαγραφή

Η εσωτερική κρίση ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο Βασίλης Στίγκας αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουής τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταρσία στο εσωτερικό της Κ.Ο. αφού σχεδόν όλοι οι βουλευτές συνυπέγραψαν κείμενο που αποδοκίμασε την στάση του Βασίλη Στίγκα. Γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αφού μη κοινοβουλευτική ομάδα αποδοκίμασε τον πρόεδρό της.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Κατσιβαρδάς είχε στείλει εξώδικο στον πρόεδρο των Σπαρτιατών για τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε τότε εναντίον του. Το εξώδικό αφορά τα όσα είχε πει ο Βασίλης Στίγκας στο βήμα της Βουλής κατηγορώντας τους βουλευτές τους ότι λειτουργούν με όρους «greek mafia και δον Κορλέονε».

Μετά από μια κρίση διαγραφών, απειλών και εξωδικών με αφορμή το ποιος ελέγχει το κόμμα, οι βουλευτές που είχαν τότε διαγραφεί οι βουλευτές Ιωάννης Κόντης, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Γεώργιος Μανούσος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς επανήλθαν στις τάξεις των Σπαρτιατών.  Σε ανακοίνωσή τους οι Σπαρτιάτες επισήμαιναν πως μετά τις εκατέρωθεν εξηγήσεις, οι χαρακτηρισμοί για Greek Mafia και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους 11 βουλευτές της ΚΟ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ