Πολιτικη & Οικονομια

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν για Μέση Ανατολή

Στο επίκεντρο η Γάζα και οι επιθέσεις των Χούθι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν για Μέση Ανατολή
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Άντονι Μπλίνκεν για την κατάσταση στη Γάζα © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν για τη Γάζα, την Ερυθρά Θάλασσα και τις διμερείς σχέσεις

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν και συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα, τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τους κινδύνους για την ελευθεροπλοΐα από τις επιθέσεις των Χούθι.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον 'Αντονι Μπλίνκεν βρέθηκαν ακόμη διμερή ζητήματα, ενόψει και της έναρξης του επόμενου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν για Μέση Ανατολή
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν κατά την συνάντησή τους στη Σούδα © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε υποδεχθεί, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στη Σούδα, όπου είχαν συνάντηση σε ένα ιδιαίτερο θερμό κλίμα. Στη συνάντηση αυτή, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και η απόκτηση των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 από την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ