Πολιτικη & Οικονομια

Τσιόδρας για κομματική πειθαρχία: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη υποχρέωση

Διευκρινήσεις σχετικά με προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιόδρας για κομματική πειθαρχία: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη υποχρέωση

Τσιόδρας: Αυξημένη υποχρέωση για τους υπουργούς

Διευκρινίσεις για το θέμα της μη κομματικής πειθαρχίας στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έδωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Τσιόδρας: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη υποχρέωση να σεβαστούν συλλογική απόφαση

Μιλώντας στο Action24 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε:

«Για τους υπουργούς είπε (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) ότι πρόκειται για συλλογική απόφαση. Εγώ θα έλεγα ότι οι υπουργοί έχουν μια αυξημένη υποχρεώση να σεβαστούν αυτή τη συλλογική απόφαση». Για να προσθέσει: «Τη λέξη παραίτηση δεν την ανέφερε ο πρωθυπουργός, εγώ δεν μπορώ να προχωρήσω πιο πέρα».

Κ. Μητσοτάκης: «Δε θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που ήδη προκαλεί αντιδράσεις στη γαλάζια παράταξη.

«Είναι θέμα συνείδησης. Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα συμπεριέλαβε και τους υπουργούς, αν και τόνισε ότι έχουν μεγαλύτερη δέσμευση έναντι κυβερνητικών αποφάσεων.

«Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή την ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια...» είπε με έμφαση. Ενώ «υπέδειξε» εμμέσως στους διαφωνούντες τη λύση της αποχής από την ψηφοφορία. «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση, που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ