Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό: «Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί»

«Τείνουμε κλάδο ελαίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε τη ρύθμιση για διαγραφή προστίμων των ανεμβολίστων ηλικιωμένων © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση από το Υπ. Υγείας - Νομοθετική ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα (10.1) από το Υπουργείο Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων: μία αύξηση που θα κορυφωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου 2024. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε τη διαγραφή προστίμων από τους ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια που βρισκόταν σε ισχύ το μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε ότι «ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε».

«Τείνουμε κλάδο ελαίας. Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους με νομοθετική ρύθμιση 

«Εισηγηθήκαμε στην κυβέρνηση –και έγινε αποδεκτό– μία άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, τα οποία επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας τη νομοθετική ρύθμιση. 

Δείτε την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ