- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ρωμανός είναι στην ηλικία σας ξέρετε
Όσο εκκρεμεί «η υπόθεση Ρωμανού», ούτε να μαθαίνω θέλω ούτε να μην μαθαίνω
Όσο εκκρεμεί «η υπόθεση Ρωμανού» πάω κι έρχομαι και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ούτε να μαθαίνω (τι γίνεται) θέλω ούτε να μη μαθαίνω.
Μου είπε σήμερα κάποιος (πολύ μεγαλύτερος) ότι έχει ζήσει δύο δικτατορίες, κι ότι η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα του φέρνει στο μυαλό τις προ-δικτατορικές φάσεις: πώς φοβόντουσαν και «προσέχανε» όλοι, πώς κοιτάζανε πίσω από την πλάτη τους, ότι είχανε γονατίσει οικονομικά πρώτα και ηθικά μετά… δινότανε χάρη σ’ έναν κρατούμενο, μου είπε, και τον εκτελούσανε πριν προλάβει να περάσει η χάρη, και καλά πριν φθάσει το μήνυμα από το παλάτι ή το κεντρικό γραφείο λαδωμάτων στις φυλακές. Τα εκτελεστικά αποσπάσματα (ξανά «και καλά») δεν ήτανε συντονισμένα με τις εκ των άνωθεν εντολές, βαράγανε δηλαδή και λέγανε μετά «ουπς, σόρι, αυτό έγραφε το χαρτί; Δεν βγάζαμε τα γράμματα, αντί για ‘χάρη’ διαβάσαμε ‘το κεφάλι του στο ταψί’».
Και όχι δεν είμαι καθόλου «πολιτικός συντάκτης» ούτε καν «η φωνή του ενός ή του άλλου κόμματος», θα ήθελα να μην είχα άποψη, να συγκεντρώνομαι στα καλλιτεχνικά μου με τον αυτιστικό τρόπο που δημιουργείς όταν ζεις σε γυάλα… Με αρρωσταίνει όμως το ότι ο Ρωμανός είναι στη χ ημέρα απεργίας πείνας και όλα είναι ίδια, η μητέρα του τον βλέπει να λιώνει μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, οι γιατροί δεν ξέρουνε πια τι να κάνουν… Με αρρωσταίνει το ότι κάποιος, όποιος να ΄ναι, θα μπορούσε να το σταματήσει αυτό και δεν το κάνει. Έχει ένα σωρό δικαιολογίες (το γήπεδο υγρό, πουλημένος ο διαιτητής κλπ κλπ). Επικαλείται το αμαρτωλό παρελθόν του απεργού, που δεν είναι και τόσο μεγάλο σαν παρελθόν, μια και είναι εικοσάρης. Ούτε και τόσο αμαρτωλό μια και δεν σκότωσε άνθρωπο, δεν πλήγωσε καν, δεν διέπραξε ΤΟ αποτρόπαιο… αυτό που τα μέλη της επιτροπής ένα-ένα ξεχωριστά, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας, όποιος να ΄ναι (επαναλαμβάνω) … αυτό που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει – ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας.
Εννοώ ο Ρωμανός δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα, όπως λένε και οι τηλεοπτικοί. Ενώ οι μέλη-πρόεδρος-γραμματέας-ταμίας; Σκασιλάρα τους. Σιγά το έγκλημα. Δεν φταίνε αυτοί, αυτός φταίει, που είναι παλιόπαιδο. Αυτοί; Τα μεγαλώνουνε αστέρια τα παιδιά τους. Ποτέ δεν θα επιτρέψουν τέτοια συμπεριφορά.
Στο μετρό άκουσα δύο κοπέλες να λένε… πωωωω, φρικτά πράγματα, δεν θέλω να τα επαναλάβω, είναι σαν να τους δίνω αξία: δύο νέες κοπέλες. Συγχυσμένες που έχει κίνηση, τράφικο, επειδή γίνονται συγκεντρώσεις για τον Ρωμανό. Ήθελα να τους πω «είναι στην ηλικία σας ξέρετε, αλλά δεν τεξτάρει ασταμάτητα φατσούλες και δεν είναι ακατοίκητος, ό,τι κι αν έκανε δεν είναι μια απλή ενόχληση στην κυκλοφορία της πόλης, είναι αυτό που χτυπάει στις φλέβες της πόλης, κάτω από τις γραμμές του μετρό, καλά δεν το ακούτε επειδή έχετε τα ακουστικά στα αυτιά σας μέχρι λαβύρινθο, αλλά αν συγκεντρωνόσασταν μια στιγμή θα το ακούγατε το ΝΤΟΥΚΟΥΝΤΟΥΚΟΥ».
Είδα τη δική μου φάτσα στο τζάμι του τρένου: με μια γραμμή προς τα κάτω σαν emoticon «θλίψη», sad-oulas, δηλαδή το στόμα κλειστό με τις γωνίες να πέφτουν. Θα ήθελα να μην ακούω και να μη διαβάζω τι συμβαίνει, να ήμουν στην ωραία μου γυάλα, αλλά βλέπετε -
Το ΝΤΟΥΚΟΥΝΤΟΥΚΟΥ του Ρωμανού ακούγεται κι εκεί. Και θα ακούγεται πάντα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.