- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός θα είστε εσείς υπεύθυνοι»
Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν κυρίως για τις εξελίξεις γύρω από το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια. «Εσείς θα είστε υπεύθυνοι αν πάθει κάτι ο Νίκος Ρωμανός. Όχι το κράτος. Το κράτος του έχει δώσει και γιατρούς και νοσοκομεία και τα πάντα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ο Ν. Ρωμανός «δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι ποινικός εγκληματίας. Δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια, άρα δεν δικαιούται άδεια. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής εκμετάλλευσης, όπως βλέπω ότι κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για κάποια σκοτεινά κέντρα που αναζητούν την ανωμαλία και θέλουν τον 21χρονο νεαρό Νίκο Ρωμανό νεκρό. Καταλόγισε στην κυβέρνηση «πελώρια ευθύνη» και την κάλεσε «να αναλάβει άμεσα αποτελεσματική πολιτική πρωτοβουλία σε ένα νεαρό κατάδικο που ζητά εκπαιδευτική άδεια».
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απίστευτα αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι τα κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ επανέλαβε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν καταδικάστηκε γιατί είναι ένας ιδεολόγος επαναστάτης αλλά για μια κολάσιμη ποινική πράξη που διέπραξε. «Θα τον οδηγήσετε στο θάνατο ή θα πείτε το ρητό το κράτος δεν εκβιάζεται. Έλεος αυτό να το πείτε στη τρόικα και όχι στον Ρωμανό», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης ζητώντας ταυτόχρονα και από το ΠΑΣΟΚ «να πάρει πρωτοβουλία και να μην κρύβεται πίσω από μια απλώς φραστική παρέμβαση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Την Πέμπτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τη διαφθορά
Συνέντευξη του εκτελεστικού προέδρου της METLEN στο CNBC
Οι περιφέρειες που καλύπτονται είναι η Αν. Αττική, Έβρος, Β΄ Πειραιώς, Α΄ Θεσσαλονίκης, Πιερία και Β3΄ Νότιος Τομέας Αθηνών
Το ελληνικό γιαούρτι, τα τυριά και τα φρούτα οδηγούν την εξαγωγική ανάπτυξη
Αναλυτικοί πίνακες με τις καταβολές που έγιναν
«Αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου κοινοπραξίας η αποκατάσταση των ζημιών» ανέφερε ο υφυπουργός
Η χώρας μας δεν σταματά να αλλάζει πίστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Τι ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας
Ξύλο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, λεηλασίες σε καταστήματα
Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου
Η πολιτική διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών και η εργαλειοποίηση της κοινωνικής οργής
Πόσα δίνουμε τον χρόνο για την καθημερινή μας συνήθεια
«Για να θησαυρίσουν δεν διστάζουν να οδηγούν στον θάνατο απελπισμένους ανθρώπους»
Το κρίσιμο Eurogroup και τα δεδομένα στο τραπέζι
Οι 4 παράγοντες που καθορίζουν την πραγματική αξία
Βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Στα 1,55 ευρώ το λίτρο με τις επιδοτήσεις
Από τα πέντε διαμερίσματα ενός Ρώσου λαθρεμπόρου καυσίμων το 1984 μέχρι τον πύργο της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.