Πολιτικη & Οικονομια

Χειμερινές διακοπές με voucher Κοινωνικού Τουρισμού - Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Ποιοι δικαιούνται μέχρι 12 διανυκτερεύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με μπουφάν και κουκούλα απολαμβάνει τα χιόνια σε χιονισμένο τοπίο με δέντρα
© Unsplash / Jason Blackeye

Χειμερινές διακοπές με voucher Κοινωνικού Τουρισμού: Οι κάτοχοι, η ημερομηνία λήξης της επιταγής και οι διανυκτερεύσεις

Χειμερινές διακοπές με τα voucher του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 μπορούν να κάνουν στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ οι κάτοχοι των επιταγών και αυτό γιατί οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν διακοπές με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2023 -2024 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2024

Κοινωνικός τουρισμός για όλους και τον χειμώνα Ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος
Κοινωνικός Τουρισμός και τον χειμώνα © Unsplash+ / Getty Images

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Οι τιμές επιδότησης παρέμειναν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Χειμερινές διακοπές με voucher του Κοινωνικού Τουρισμού - Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ