Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας: Πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου Μνημονίου ύψους 5,29 δισ. ευρώ

«Πιστοποιεί την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προϋπολογισμός: 11,4% πάνω από τον στόχο τα φορολογικά έσοδα
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Οικονομία: Πρόωρη εξόφληση δανείων 5,29 δις - «Πιστοποιεί την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης

Η Ελλάδα προχώρησε σήμερα στην πρόωρη εξόφληση δανείων του Greek Loan Facility, συνολικού ύψους 5,29 δις ευρώ που έληγαν το 2024 και το 2025.

Τα δάνεια αυτά δόθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος που είχε συμφωνηθεί το Μάιο του 2010 και περιελάμβανε διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης (52,9 δισ.) και το ΔΝΤ (20,1 δισ.).

K.Χατζηδάκης: Πιστοποιεί την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Η πρόωρη αποπληρωμή δανείων πιστοποιεί την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας και συμβάλει στη δημιουργία ακόμη πιο θετικών προοπτικών για τα επόμενα χρόνια. Η μείωση του χρέους τόσο ως ποσοστό του ΑΕΠ όσο και σε απόλυτα μεγέθη και κατ’ επέκταση ο περιορισμός του κόστους εξυπηρέτησής του, μειώνει αντίστοιχα τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τόκους και απελευθερώνει πόρους για την ανάπτυξη. Ακόμη πιο σημαντική συνέπεια είναι η βελτίωση του προφίλ του ελληνικού χρέους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και, σε συνδυασμό με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η περαιτέρω βελτίωση των όρων δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου από τις διεθνείς αγορές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Είχε προηγηθεί η αποπληρωμή του δανείου GLF το 2022

Αυτή είναι η δεύτερη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή δανειών καθώς αυτή του GLF το 2022.

Πληροφορίες: Ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.