Πολιτικη & Οικονομια

Οπαδική βία: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένονται ανακοινώσεις τη Δευτέρα (11.12). 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα δύο βασικά σενάρια που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, είναι η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Πρόκειται για κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Επιπλέον, συζητήθηκε η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κάτι που δεν διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές. 

Γεωργιάδης για τραυματισμό αστυνομικού: «Ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος - Θα λάβει όλα τα μέτρα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου (9.12) στον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη και μετέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι σκασμένος»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι' αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjn0djo7eex)

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού

Παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης. Το νοσοκομείο εξέδωσε πριν από λίγη ώρα νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Ποια ευρήματα έχουν στα χέρια τους οι αρχές για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες των αστυνομικών της Αθλητικής Βίας προκειμένου να εντοπίσουν τον άνθρωπο που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαρύτατα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη

Το θύμα εξακολουθεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας με τους γιατρούς να είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους ως προς την πορεία της υγείας του.

Στο κομμάτι των ερευνών, οι αστυνομικοί -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες- στις τουαλέτες του γηπέδου πετοσφαίρισης "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη εντόπισαν ένα μαχαίρι, υπολείμματα από καμένα ρούχα κουκούλες full face, γάντια και μάσκες τα οποία έχουν παραλάβει και έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του μηχανισμού εκτόξευσης της ναυτικής φωτοβολίδας δεν έχουν έως τώρα αποτέλεσμα με τους αστυνομικούς να ψάχνουν σπιθαμή προς πιθανή τον προαύλιο χώρο του γηπέδου καθώς και τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.

Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό
Φωτογραφία Αρχείου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια υλικό από κάμερες και κινητά

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα στο οπτικό υλικό από κάμερες, αλλά και από κινητά τηλέφωνα ατόμων που βρίσκονταν στην περιοχή σε μία προσπάθεια να βρεθεί η ομάδα των ατόμων στην οποία συμμετείχε ο άγνωστος προς το παρόν δράστης της δολοφονικής επίθεσης με θύμα των 31 ετών αστυνομικό, ώστε να μπορέσουν έτσι να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους.

Ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες από τον γήπεδο, ένας μόνο συνελήφθη. Πρόκειται για έναν Γεωργιανό υπήκοο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του νόμου «Περί Αλλοδαπών». Όπως διευκρινίστηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός αλλοδαπός δεν έχει συλληφθεί για αδίκημα που σχετίζεται με τα επεισόδια παρά μόνο για τις καταδικαστικές αποφάσεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjo3wmuqjyh)

Όλα τα ευρήματα μέσα και έξω από τον χώρο του γηπέδου έχουν μεταφερθεί για εξετάσεις αποτυπωμάτων και γεννητικό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αρχικά ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους προσαχθέντες υπήρχαν 33 ανήλικοι και οι υπόλοιποι ήταν ενήλικες από 18 ως 50 ετών. Μεταξύ αυτών υπήρχαν δεκάδες άτομα τα οποία αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εξέταση για πυρίτιδα στα δάχτυλά τους αλλά και να δώσουν γενετικό υλικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjo5hdxwv9d)

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσέλευση αστυνομικών και απλών πολιτών για να δώσουν αίμα και αιμοπετάλια για τον 31χρονο αστυνομικό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ