Πολιτικη & Οικονομια

«Στο Κόκκινο»: Η Ευγενία Λουπάκη παραιτήθηκε - «Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου»

Ανάρτηση με αιχμές από τη ραδιοφωνική παραγωγό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευγενία Λουπάκη
Όσα έγραψε η Ευγενία Λουπάκη στο Facebook για την παραίτησή της © Facebook

Ευγενία Λουπάκη - «Στο Κόκκινο»: Παραιτήθηκε με αιχμές - Η ανάρτησή της στο Facebook

Η Ευγενία Λουπάκη παραιτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» μετά την παραλίγο απόλυσή της πριν από δύο ημέρες, με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει με τον Στέφανο Κασσελάκη και το σκυλάκι του. 

Σήμερα (9.12) η Ευγενία Λουπάκη ανακοίνωσε την παραίτησή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και άφησε αιχμές. «Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο. Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη "Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν' αντέξω" Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο. Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευγενία Λουπάκη. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη

Στην Γ' γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Όταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελλής όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Georgia Loupaki-Patriarchi τα θυμάται καλά ❤

Επειδή διαβάζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως.

Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο.
Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη "Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν' αντέξω"
Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο.

Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα.

Εκφράζω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ.

Στην Γ' γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο....

Posted by Ευγενία Λουπάκη on Friday, December 8, 2023

Τι προηγήθηκε της παραίτησης Λουπάκη

Στο επίκεντρο τις προηγούμενες ώρες βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Ευγενία Λουπάκη. Η Ευγενία Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα τη σκυλίτσα του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων. Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς συνέπιπτε με την υπόθεση της κακοποίησης του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα.

Κατά πληροφορίες η απόλυση της δημοσιογράφου αποφεύχθηκε με παρέμβαση του διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη. Μάλιστα, η δημοσιογράφος έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση», τόνισε η κ. Λουπάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ