Πολιτικη & Οικονομια

Ο Γιάννης Ασσαέλ της Google DeepΜind ανέλαβε νέος σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης της κυβέρνησης

Ποιο είναι το «δεξί χέρι» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Ασσαέλ της Google ανέλαβε νέος σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης της κυβέρνησης Ποιο είναι το «δεξί χέρι» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης με τον Γιάννη Ασσαέλ © Χ / kyranakis

Ο Γιάννης Ασσαέλ της Google DeepΜind ανέλαβε νέος σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης της κυβέρνησης - Ποιο είναι το «δεξί χέρι» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη δρ. Γιάννης Ασσαέλ και διεθνώς αναγνωρισμένος ερευνητής της Google DeepMind θα είναι ο νέος σύμβουλος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmgr6s2vb5t)

Ο Γιάννης Ασσαέλ θα ενταχθεί στην ομάδα του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ενώ έχει συμπεριληφθεί το 2021 στη λίστα του Forbes με τους 30 σημαντικότερους επιστήμονες κάτω των 30 ετών.

Ως ερευνητής της DeepMind, ο Ασσαέλ βρίσκεται πίσω από τους αλγόριθμους «Πυθία» και «Ιθάκη» που μπορούν να διαβάσουν ευρήματα αρχαιοελληνικών κείμενων. Την περασμένη εβδομάδα είχε παρουσιάσει το μοντέλο «Ιθάκη» στον πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

Σε «brain gain» της Ελλάδας αναφέρθηκε ο κ. Κυρανάκης

Ο 31χρονος Γιάννης Ασσαέλ, αποφοίτησε από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2013 και έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Σήμερα είναι ανώτερος ερευνητής στην DeepMind.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης χαιρέτισε την άφιξη του Ασσαέλ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «brain gain» της Ελλάδας. «Με την έρευνά του στο ΑΙ και το πρόγραμμα Ithaca έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στο εξώφυλλο του περιοδικού Nature όταν κατάφερε να φτιάξει μοντέλο πρόβλεψης για τις κατεστραμμένες επιγραφές της Αρχαίας Ελλάδας», είπε ο κ. Κυρανάκης.

«Έχει διακριθεί στους MIT Innovators Under 35 και στους Forbes 30 Under 30 της Ευρώπης. Στόχος της επιστροφής του στην Ελλάδα είναι η κοινωνική προσφορά και θα μας καθοδηγεί σε projects που σχετίζονται με AI και μάλιστα ως άμισθος συνεργάτης, κάτι που τον τιμά πολύ και δείχνει την ειλικρινή του διάθεση να βοηθήσει τη χώρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ