Πολιτικη & Οικονομια

Τρόικα: «Να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις πριν τα 62»

Δ. Στρατούλης: Οδηγείτε σε ευθανασία τους συνταξιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82652-166600.jpg

Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη βουλή, στα οποία επιβεβαιώνεται η μελέτη του ΚΕΠΕ, ότι 8 στους 10 ασφαλισμένους συνταξιοδοτούνταν πριν το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο. Επιθυμία των δανειστών είναι να σταματήσει το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και με εξαίρεση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το όριο συνταξιοδότησης να είναι τα 62 έτη.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μετά την παράθεση των στοιχείων, υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε ευθανασία με την κατάργηση του δικαιώματος να βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 62.

«Ποιος έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να το διαπραγματεύεται με τους υπαλληλίσκους των υπαλλήλων της τρόικας; Είναι κυβέρνηση που λεονταρίζει, που κάνει άτακτες κωλοτούμπες. Πρέπει να φύγει. Να προλάβουμε να μην ολοκληρωθεί η καταστροφή» είπε και αναρωτήθηκε «Γιατί από το e-mail του κ. Χαρδούβελη, δεχθήκατε κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62; Προκειμένου να βγουν οι αριθμοί; Τιμωρείτε τις μητέρες που έχουν παιδιά, τα ΑΜΕΑ και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ γνωρίζετε ότι με το που έβγαιναν στη σύνταξη σε δύο με τρία χρόνια, πήγαιναν στα θυμαράκια».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ