Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία ΝΔ, σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Καθαρή» δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ με 15,3 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Metron: Κυριαρχία ΝΔ - Σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Metron: Κυριαρχία ΝΔ - Σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία ΝΔ - Άνοδος ΠΑΣΟΚ - Πτώση ΣΥΡΙΖΑ - «Καθαρή» δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ με 15,3 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου

Την κυριαρχία της Νέα Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση Metron Analysis που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στράτος Φαναράς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στοιχεία κατάρρευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με το ΚΚΕ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Metron Analysis. Σταθερό και αμετάβλητο το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με κέρδη σχεδόν δύο μονάδων μέσα στον τελευταίο μήνα. Άνοδο και για το ΚΚΕ που «κέρδισε» 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα, «κλείνοντας» τη διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxccosrgsdw9)

Η πρόθεση ψήφου

Πιο αναλυτικά, στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συνεχίζει να είναι είναι ανεβασμένη σε σχέση με τον Οκτώβριο με ποσοστό 30,5%. Το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 12,2% με μια σημαντική αύξηση 1,6 μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Σημαντική πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ 1,8 μονάδων στη πρόθεση ψήφου καθώς από το 12% έπεσε στο 10,2%. Απόσταση 1 μονάδας από το ΚΚΕ που σημειώνει άνοδο και φτάνει στο 9,2%.

Δημοσκόπηση Metron
Δημοσκόπηση Metron

Εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ στον δείκτη μέτρησης της εκτίμησης ψήφου έχει διαφορά από το ΠΑΣΟΚ 22,9 μονάδων. Η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημείωνει άνοδο 3,5 μονάδων και αγγίζει το 15,3%.

5 μονάδες κάτω για τον ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο των εθνικών εκλογών που αγγίζει το 12,7%. Από κοντά το ΚΚΕ Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,2%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση (3,4%) και Νίκη (3,3%).

Δημοσκόπηση Metron
Δημοσκόπηση Metron

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Πρώτος στον δείκτη δημοτικότητας των πολιτκών αρχηγών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Στην λίστα ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (στην προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis ήταν πρώτος τον Οκτώβριο) με ίδιο ποσοστό θετικών - αρνητικών ψήφων στο 45%. Στην τρίτη θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 52% αρνητικές και 39% θετικές, ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντονοπούλου και στην 5η θέση ο Στέφανος Κασσελάκης με 70% αρνητικές ψήφους και μόλις 23% θετικές.

Δημοσκόπηση Metron
Δημοσκόπηση Metron

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ