- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα στερνά και τα πρώτα
Το να χαρακτηρίζουν λοιπόν κάποιες φίλιες δυνάμεις, «κακή ιδέα» την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, εκτός από ανιστόρητο, μόνο ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη μπορεί να εκληφθεί.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Υπό κανονικές συνθήκες, κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της μείωσης της έντασης με την Τουρκία θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο και να έχει διακομματική αποδοχή.
Η Ελλάδα έχει θέσει προ πολλού κόκκινες γραμμές και οι γείτονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μόνο επίδικο είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ειδικά σε μια περιοχή θαλάσσιας στενότητας όπως το Αιγαίο και όπως άλλωστε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
Η γεωγραφία μας έχει καταδικάσει να ζούμε σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ευρώπης, δίπλα όμως σ’ έναν δύστροπο γείτονα και υπό την έννοια αυτή, είναι απαραίτητο να συνομιλούμε μαζί του.
Και να συνομιλούμε όχι ασφαλώς για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας αλλά μόνον για τις υπαρκτές διαφορές μας.
Το έκαναν άλλωστε στο παρελθόν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής -που να θυμίσουμε ότι είχε προσφύγει έστω και μονομερώς στη Χάγη-, ο Ανδρέας Παπανδρέου με το περίφημο «μη πόλεμος» και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης με τη συμφωνία της Μαδρίτης, ο νεότερος Καραμανλής αλλά και ο Σαμαράς την περίοδο 2012-2015.
Ο στόχος είναι ένας έντιμος συμβιβασμός. Η εναλλακτική, ο πόλεμος.
Ο Μητσοτάκης δεν αφίσταται ασφαλώς της πολιτικής αυτής, ενισχύοντας όμως παράλληλα τις ένοπλες δυνάμεις και ενδυναμώνοντας γεωπολιτικά της χώρα τα τελευταία χρόνια.
Το δόγμα είναι «κράτα σιδερένια γροθιά σε βελούδινο γάντι». Και αυτό κάνει.
Το να χαρακτηρίζουν λοιπόν κάποιες φίλιες δυνάμεις, «κακή ιδέα» την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, εκτός από ανιστόρητο, μόνο ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη μπορεί να εκληφθεί.
Ο Κυριάκος σεβάστηκε τον Αντώνη Σαμαρά και με το παραπάνω.
Καιρός είναι πια και ο ίδιος ο Σαμαράς να σεβαστεί τον εαυτό του αλλά και την παράταξη της οποίας ηγήθηκε κάποτε και που τον τίμησε επανειλημμένα παρα τα γεγονότα του ‘93.
Και να θυμηθεί ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.