- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: «Θέλουμε υψηλό ποσοστό για να εγκαθιδρύσουμε την πολιτική υπεροχή»
«Δεν μας αφορά τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δήλωση από το Λονδίνο για τις Ευρωεκλογές 2024 και το μήνυμά του στους ομογενείς
Τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ και θυμήθηκε την περσινή του επίσκεψη και όσα είχε πει λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, ζητώντας «να μη διακοπεί η πορεία προόδου της χώρας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο».
«Το πετύχαμε μαζί. Το ποσοστό αυτό είναι ποσοστό ευθύνης. Με υποχρεώνει να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά κάθε μέρα για να υλοποιήσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο. Τολμηρά νομοσχέδια όπως αυτό για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας με έμφαση την έννοια της φορολογικής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. «Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτή τη φιλόδοξη και τολμηρή πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως έχω πει, χρειάζονται ουσιαστικά μια οκταετία. Και αυτές (οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις) είναι που κάνουν τη διαφορά μας με τα αλλά κόμματα. Δεν μας αφορά τι γίνεται στο χώρο της αντιπολίτευσης. Εμείς κοιτάμε κάθε μέρα να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη, να αντιμετωπίσουμε την εισαγόμενη ακρίβεια, να βελτιώσουμε την ποιότητα της υγείας, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Όλα αυτά θα τα κάνουμε πράξη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο στόχος Μητσοτάκη για τις Ευρωεκλογές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μάχη των Ευρωεκλογών. «Θέλουμε στις ευρωεκλογές να είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουμε ένα υψηλό ποσοστό για να εγκαθιδρύσουμε αυτή την πολιτική υπεροχή. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο και πλέον όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να ψηφίζουν χωρίς άλλους περιορισμούς από το μόνιμο τρόπο διαμονής τους. «Πολλοί φύγατε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα μπορεί να σκέφτεστε να γυρίσετε πίσω. Πολλά παιδιά γυρίζουν γιατί έχουν πειστεί ότι η χώρα έχει μπει σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου και πιστοποίηση ότι αφήσαμε πίσω τα χρόνια της κρίσης», υπογράμμισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αυριανή του ομιλία στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Morgan Stanley στο Λονδίνο. Είπε ότι θα έχει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ενώ έχουμε ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. «Η οικονομία αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου και έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο, η επίπτωση του οποίου θέλουμε να διοχετευτεί σε ολόκληρη κοινωνία και κάθε Έλληνας να έχει μέρισμα από αυτή την ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε επίσης »»» Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Σκεφτείτε να κόβαμε στη μέση τη Μόνα Λίζα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.