Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα αποφάσεων σήμερα για την ομάδα Αχτσιόγλου - Συνεδριάζουν τα μέλη της τάσης

Τα βλέμματα στραμμένα στις αποφάσεις των «6 συν 6»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι συριζαίοι ανακαλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα αποφάσεων για την ομάδα Αχτσιόγλου - Τα βλέμματα στραμμένα στις αποφάσεις των «6 συν 6»

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω zoom της ομάδας των μελών και στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και συνιστούν ένα μπλοκ ευρύτερο της τάσης των «6 συν 6», όπου θα συζητηθεί το κείμενο είτε της αποχώρησης, είτε της παραμονής στο κόμμα με όρους. Εκτιμάται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν διαδικτυακά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Αποφάσεις για το μέλλον της λαμβάνει η ομάδα Αχτσιόγλου
Αποφάσεις για το μέλλον της λαμβάνει η ομάδα Αχτσιόγλου ©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Υπό το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά το «δημοψήφισμα διαγραφών» της προηγούμενης Παρασκευής και την εκρητική Κεντρική Επιτροπή που ακολούθησε, το μπαράζ αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών και μελών του κόμματος στη συνέχεια, καθώς και τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, με ποσοστά κοντά στο 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει ακόμη ένα κρίσιμο Σαββατοκύριακο. 

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες θέλουν να αποχωρούν η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται να τους συνοδεύσει η Σία Αναγνωστοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι το ιδιαίτερα σκληρό κείμενο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που του απέδιδε ακροδεξιά χαρακτηριστικά συνυπέγραφαν ακόμη οι Νάσος Ηλιόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Μένει να φανεί πόσοι από την ομάδα Αχτσιόγλου θα την ακολουθήσουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και τι προτίθεται να πράξει η ομάδα αυτή στη συνέχεια. Τα σενάρια θέλουν τους βουλευτές που θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζονται με την Ομπρέλα και να επιχειρούν μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να συγκροτήσουν ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να είναι συνολικά 10 βουλευτές, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ