- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: Δεν θα ενδώσουμε σε βλαπτικά μέτρα για την κοινωνία
Τι δήλωσε για την διαπραγμάτευση
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε ένα ακριβώς βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, τη νέα κατάσταση για τη χώρα».
Ο Ε. Βενιζέλος μεταξύ άλλων είπε: «Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, γιατί δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση του τρέχοντος ευρωπαϊκού προγράμματος, την ολοκλήρωση μιας από τις πολλές αξιολογήσεις της τρόικας, αλλά πρόκειται για την διαπραγμάτευση με την οποία ολοκληρώνεται μια επίπονη προσπάθεια πέντε ετών, πρόκειται για τον επανακαθορισμό της σχέσης μας με τους Ευρωπαίους εταίρους».
Επίσης πρόσθεσε ότι: «Διαπραγματευόμαστε ταυτόχρονα και τη νέα φάση, την αλλαγή σελίδας, μια νέα κατάσταση για τη χώρα, χωρίς μνημόνιο με την έννοια των ασφυκτικής υπαγόρευσης όρων, χωρίς τρόικα, δηλαδή χωρίς τον ιδιάζοντα ρόλο του ΔΝΤ ως επιτηρητή των επιτηρητών της χώρας, αλλά με τους μηχανισμούς παρακολούθησης εν λειτουργία μέσα στο τακτικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη. Αυτό προβλέπει και τη συνεργασία με το ΔΝΤ, αλλά με έναν διαφορετικό πολύ πιο ευέλικτο τρόπο».
Παράλληλα σημείωσε ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αυτή την περίοδο, δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα της προοπτικής του ελληνικού δημοσίου χρέους που «είναι και εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια νέα γενιά παρεμβάσεων». συνθήκες να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το νέο πλαίσιο μετά το μνημόνιο και μετά την τρόικα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.