Πολιτικη & Οικονομια

Νέα «πυρά» Σταθάκη: «Πολιτική αυτοκτονία η εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ομάδα αποτυχίας» χαρακτήρισε τα πρόσωπα δίπλα στον πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Σταθάκης: Το σχόλιο του πρώην υπουργού για τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα του νέου προέδρου 

Ο Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9.11) στο Kontra και κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο - «αντίο» στο κόμμα, λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή, στην όποια -όπως είπε- δεν θα παραβρεθεί. 

«Κλείνω την πόρτα, για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης ενώ υποστήριξε ότι με την εκλογή Κασσελάκη ακυρώθηκε η ενότητα και η Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο δεν υπάρχει και δεν υπήρξε. «Αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του 2023 την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας διασφάλιζε και την κυβερνησιμότητα».

Σταθάκης: «Ο Κασσελάκης αποτελεί πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γιώργος Σταθάκης σχολίασε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί μία πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο». Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι «είναι ομάδα αποτυχίας, δεν μπορεί να αποτελέσει κοινοβουλευτικό πυρήνα ενός κόμματος που θα αποκτήσει εξουσία».

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος. Όπως είπε, η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα ΑΝΕΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης το 2015 υπήρξε «προπατορικό αμάρτημα». «Το 2015-2019 κρίθηκε στις εκλογές του 2019 όταν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Το 2023 ήταν καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάσαμε την εκλογική μας βάση», κατέληξε ο Γιώργος Σταθάκης. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Σταθάκη στο Kontra

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwuo520mf0wh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ