Πολιτικη & Οικονομια

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δεν θα χρειαζόμασταν 18 μονάδες εγκεφαλικών αν είχε κάνει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση του υπουργού Υγείας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δεν θα χρειαζόμασταν 18 μονάδες εγκεφαλικών αν είχε κάνει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ
O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μονάδες εγκεφαλικών © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Δεν θα χρειαζόμασταν 18 μονάδες εγκεφαλικών αν είχε κάνει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανταπέδωσε τις «βολές» στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μονάδες αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολιτευσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση «αλλάζει την ταμπέλα και όχι την ουσία», για να απαντήσει:

«Είναι κρίμα για ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε να διατυπώνει αυτές τις απόψεις. Αν είχαν κάνει κάτι, πραγματικά δεν θα κάναμε 17-18 μονάδες, θα κάναμε λιγότερες. Και αυτές τις 17-18 τις κάνουμε αυτήν τη στιγμή, 18 για την ακρίβεια, τις κάνουμε γιατί θέλουμε να καλύψουμε όλη τη χώρα.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάθε χρόνο 57.000 εγκεφαλικά επεισόδια, εμφανίζονται δηλαδή 57.000 άνθρωποι στα εξωτερικά ιατρεία. Δυστυχώς δεν γίνεται καμία επέμβαση παρά μόνο θρομβόλυση σε κάποια από τα νοσοκομεία της χώρας, στα κεντρικά νοσοκομεία και κάποια περιφερειακά καλά νοσοκομεία. Και θέλουμε να πάμε στο επόμενο βήμα. Δηλαδή, εκτός από τη θρομβόλυση, να κάνουμε και θρομβοεκτομή, να επαναφέρουμε τον άνθρωπο πίσω στη ζωή, στο επάγγελμά του, στην οικογένειά του».

«Δυστυχώς χάνουμε 11.000 ανθρώπους κάθε χρόνο με θάνατο, χάνουμε 14.000 ανθρώπους που παραμένουν ανάπηροι, τετραπληγικοί, παραπληγικοί για όλη τους τη ζωή και οι υπόλοιποι υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους. Λοιπόν, ήλπιζα ότι αυτό το μέτρο θα το ψήφιζαν και θα το χειροκροτήσουν. Και να είστε βέβαιοι ότι πολύ γρήγορα αυτό θα γίνει πραγματικότητα με τις πρώτες κλινικές, οι πρώτες μονάδες αυξημένης φροντίδας να λειτουργήσουν πάρα πολύ γρήγορα γιατί αποτελεί προτεραιότητά μας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.