Πολιτικη & Οικονομια

Αρβανίτης για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ή θα είμαστε με τα όργανα ή θα βαρούν τα όργανα»

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον πρόεδρο», λέει ο ευρωβουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης
Χρόνο στον πρόεδρο Πώς σχολιάζει ο Κώστας Αρβανίτης τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI)

Κώστας Αρβανίτης: Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση στο κόμμα, την έναρξή της και τις διαγραφές στελεχών

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον νέο πρόεδρο», είπε ο Κώστας Αρβανίτης σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι η κρίση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μετά από τις εκλογές του 21ης Μαΐου, αλλά και από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι στο κόμμα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα. «Όλα χρειάζονται προσοχή ακόμη και στο θυμό, γιατί λες πράγματα που μετά δεν μαζεύονται. Μπορούμε να συνυπάρξουμε και μπορούμε να συμβιώσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός που έγινε κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, για τις παραπομπές στο πειθαρχικό είπε ότι «ο πρόεδρος μπορεί να παραπέμπει στο πειθαρχικό, έχει αυτό το δικαίωμα, όμως στο δικό μας κόμμα κανείς δεν μπορεί να διαγράψει. Η παραπομπή θα κριθεί στα όργανα. Το πειθαρχικό έχει την επιστημονική τεκμηρίωση και την κομματική διαδρομή να κρίνει. Ή θα αφήσουμε τα όργανα να λειτουργούν ή τα παρακάμπτουμε. Ο πρόεδρος παρέπεμψε, αφήστε το πειθαρχικό να αποφασίσει. Δεν θα είναι ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς η οποία απόφαση του πειθαρχικού. Ή θα είμαστε με τα όργανα ή θα βαρούν τα όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης και και συμπλήρωσε ότι «ο καθένας έχει τις ευθύνες του για όσα ειπώθηκαν».

«Τα καράβια τα μεγάλα θα προχωρούν. Δεν είμαστε το επίκεντρο του κόσμου, να βοηθήσουμε το καράβι και να βοηθήσουμε καπετάνιο. Αν δεν είναι καλός ο καπετάνιος θα δούμε» είπε ακόμη ο Κώστας Αρβανίτης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwizxi70tr69)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ