Πολιτικη & Οικονομια

Συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για το μεταναστευτικό - «Από κοινού αγώνας κατά της διακίνησης»

Συμφωνία Καιρίδη - Γερλίκαγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Καιρίδη - Γερλίκαγια στην Τουρκία
Συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για το μεταναστευτικό κατά της διακίνησης μετά τη συνάντηση Καιρίδη - Γερλίκαγια στην Τουρκία

Μεταναστευτικό: Συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας κατά της διακίνησης μετά τη συνάντηση Καιρίδη - Γερλίκαγια στην Τουρκία

Σε συμφωνία Αθήνας και Άγκυρας για από κοινού αγώνα κατά της διακίνησης μεταναστών οδήγησε η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι συνομιλίες διεξήχθησαν μέσα σε θετικό κλίμα. Ο κ. Γερλίκαγια παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία στην πάταξη της παράνομης διακίνησης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Από την πλευρά του, ο κ. Καιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον Έβρο, αλλά επέστησε την προσοχή στον αριθμό των παράνομων αναχωρήσεων από τη μικρασιατική ακτή προς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Και οι δύο -κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους- συμφώνησαν ότι παραμένουν απολύτως δεσμευμένοι στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης και προχώρησαν στη διερεύνηση επιπλέον μορφών συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενόψει της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο. Σημειώνεται πως ο κ. Καιρίδης προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα και ο κ. Γερλίκαγια αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Καιρίδης: «Με την Τουρκία αναζητούμε φόρμουλα συνεργασίας ενάντια στην παράτυπη μετανάστευση»

«Η παράτυπη μετανάστευση», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «συνιστά κρίσιμο πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία, καθώς και για ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η Τουρκία αποτελεί χώρα-κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος. Μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν πολλές συγκλίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η βελτίωση των σχέσεων αντικατοπτρίζεται επίσης στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά της παράτυπης μετανάστευσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ