Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Πότε ξεκινά τη λειτουργία του - Τι θα περιλαμβάνει

Πότε θα χρησιμοποιείται από τους μαθητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές με τις τσάντες τους ανοιχτές και φορτωμένες βιβλία μέσα σε τάξη
Πότε ξεκινά την πιλοτική του εφαρμογή το Ψηφιακό Φροντιστήριο © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Τι θα περιλαμβάνει η πλατφόρμα και πότε θα χρησιμοποιείται από τους μαθητές

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αναμένεται να ξεκινήσει την πιλοτική του λειτουργία σε λίγους μήνες. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών εκτός σχολικού ωραρίου, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Παιδείας τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Ψηφιακό Φροντιστήριο πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά από τον Φεβρουάριο του 2024 με δυο μαθήματα, το ένα από τα δύο θα είναι σίγουρα τα μαθηματικά, ενώ το δεύτερο δεν έχει κλειδώσει ακόμα. Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που θα βρίσκονται στη νέα πλατφόρμα -που ήδη κατασκευάζεται- θα αφορούν όλες τις ηλικίες δηλαδή μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και θα είναι προσβάσιμα από το σύνολο των μαθητών.

Τι θα περιέχει η πλατφόρμα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην πλατφόρμα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργασία πάντα με εκπαιδευτικούς με παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης. Έτσι ένας μαθητής που έχασε λόγω ασθένειας το μάθημα ή απλώς επιθυμεί να επαναλάβει την παράδοση μιας ενότητας γιατί δεν την κατάλαβε καλά, θα μπορεί να ανατρέχει στο σχετικό βίντεο αλλά και σε επιπλέον βοηθήματα, όπως σημειώσεις ασκήσεις πρόσθετο υλικό για να μπορέσει να το κατανοήσει.

Επιπλέον, η πλατφόρμα θα υποστηρίζει και τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και την απάντηση τους από εκπαιδευτικούς μέσω chat. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι στις αρχές του επόμενου έτους να τεθεί σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των μαθημάτων. Την ίδια ώρα, ψηφιοποιούνται το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwez5f8c301t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ