Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Φιλοδοξία όλων είναι η Ρόδος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την διεθνή κοινότητα»

Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Φιλοδοξία όλων είναι η Ρόδος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την διεθνή κοινότητα»
Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού για τη Ρόδο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κεφαλογιάννη: Το Υπουργείο θα είναι ο λίθος στην αναγέννηση της Ρόδου - Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού

Τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού να αποτελέσει έμπρακτα τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια αναγέννησης των καμένων εκτάσεων της Ρόδου εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Ρόδο για το έργο δενδροφύτευσης της νότια ρόδου που χορηγεί η Alpha Bank. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank παρουσίασε το έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης του οδικού δικτύου των πυρόπληκτων κοινοτήτων της Ρόδου, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, φιλοδοξία όλων είναι η Ρόδος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την διεθνή κοινότητα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα εμπλεκόμενα μέρη συνεργάστηκαν καταρτίζοντας ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν θα επιτραπεί ξανά η Ρόδος να ζήσει στιγμές του παρελθόντος.

Δίνοντας το στίγμα των πολιτικών του υπουργείου Τουρισμού η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι διακοπές είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Τράπεζας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους φορείς του νησιού, με στόχο την άμεση βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και μακροπρόθεσμα την ανάδειξη του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό. «Στοιχείο αυτής της συνεργασίας, αποτελεί και το χρηματοδοτούμενο από την Alpha Bank έργο αισθητικής ανάπλασης κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπειίο και Γεννάδι της Ρόδου. Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής αλλά και των tour operators για την βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στα τέλη του καλοκαιριού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει τη θερμή υποστήριξη των επαγγελματικών φορέων του νησιού».

Στην παρέμβαση του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε ότι η Ρόδος μέσα σε 20 μέρες μετά την πυρκαγιά κατάφερε να ανακάμψει και να μην σημειώσει ζημίες η τουριστικη βιομηχανία της χώρας. «Στη μεγάλη αγωνία που βίωσε η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απάντησε με άμεσα αντανακλαστικά για την γρήγορη επαναφορά της τουριστικής οικονομίας. Όπως σε όλες τις κρίσεις, αναζητήσαμε την ευκαιρία για την επόμενη μέρα. Σήμερα, το νησί απολαμβάνει μια τουριστική περίοδο που επανέκαμψε εκπληκτικά γρήγορα χωρίς να υπολείπεται της περσινής χρονιάς ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δράσεις της Alpha Bank στον τουρισμό

Να τονιστεί ότι η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά την εκπόνηση της μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ενώ υλοποιεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.

Την τελευταία τετραετία, η Τράπεζα έχει διοχετεύσει 2,5 δισ. ευρώ στον κλάδο του τουρισμού. Αξιοποιώντας τους πόρους και τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, η Alpha Bank ξεχωρίζει για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και για την έμφαση που δίνει στην ποιοτική και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων Για τη στήριξη της οικονομίας της Ρόδου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τουρισμού, την τετραετία 2019 -2022, η Τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από 220 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ