Πολιτικη & Οικονομια

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Αποστολάκη για τον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Θα παρέχει το κόμμα στήριξη στους «αντάρτες της ΝΔ»;

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, έθεσε σε αναταραχή το κόμμα ενόψει του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη για τη στήριξη «στους αντάρτες υποψηφίους της ΝΔ»

Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε υποψηφίους στο β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, προκάλεσε αναταραχή στην Κουμουνδούρου. Πηγές του κόμματος έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι όσα δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας για τη στήριξη σε «αντάρτες της ΝΔ» απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις και απέχουν από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στο Action24, o Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε σε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη -δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί- στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα τον κ. Δούκα, και από εκεί και μετά σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε», είπε αρχικά ο κ. Αποστολάκης. Λίγο αργότερα, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα στηρίξουν τους «αντάρτες της ΝΔ» και ο βουλευτής απάντησε: «Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε». Επιμένοντας στην ερώτησή του ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης ξαναρώτησε αν εννοεί και τις υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο, Γιώργου Αμανατίδη στη Δυτική Μακεδονία και Γιάννη Τρεπεκλή στο Ιόνιο, και ο ναύαρχος εν αποστρατεία απάντησε: «Αυτό, το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο. Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει».

«Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους "αντάρτες" της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι: Θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια; Κι αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαναρώτησε ο δημοσιογράφος. Τότε ο κ. Αποστολάκης επιχείρησε να διευκρινίσει: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί. Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε. Και θα ανακοινωθούν αυτά εγκαίρως».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw4jaal5f6uh)

Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου για τη θέση Αποστολάκη

Λίγες ώρες αργότερα, πηγές της Κουμουνδούρου έδωσαν την απάντησή τους για όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. «Είναι προσωπικές απόψεις και δεν αποτελούν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι στους γαλάζιους "αντάρτες". Ναι στους προοδευτικούς υποψηφίους. Ισχύουν όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw4pclwlxvd5)

Οι δηλώσεις Κασσελάκη για τη στήριξη στον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά το αποτέλεσμα του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Χάρη Δούκα στον β' γύρο των εκλογών για τον δήμο Αθηναίων. «Ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα, μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπετε και στη Θεσσαλία. Θα είμαστε στο πλευρό του Κουρέτα. Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες επικράτησαν. Ο Ιωακειμίδης στην Αττική έλαβε τη δεύτερη θέση. Ευχαριστώ τον Κώστα Ζαχαριάδη για τον αγώνα. Είναι και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα. Όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα κατά του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, παρά τα πέντε χρόνια στην εξουσία, έχασε ποσοστά», είχε δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3aut1llj5d)

Σήμερα, Χάρης Δούκας και Κώστας Ζαχαριάδης συναντήθηκαν και «έδωσαν» τα χέρια για τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στον Δήμο Αθηναίων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw4r85nrpukx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ