Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα

Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας υπέρ του Ισραήλ

Δηλώσεις για τον πόλεμο στο Ισραήλ έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας στη Βάρνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τη συνάντησή τους σκιάζει «η τρομοκρατική επίθεση» που δέχθηκε το Ισραήλ στο έδαφός του. «Όπως η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις φρικτές εικόνες με πυρά εναντίον αμάχων, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν».

Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ»

Στο ίδιο μήκος, μετά την τελετή τελετή υπογραφής της παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης «Περσέας» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ και ιδίως ο άμαχος πληθυσμός του».

«Η Ελλάδα δήλωσε ξεκάθαρα, δια στόματος του πρωθυπουργού, αλλά και όλων των πολιτειακών παραγόντων, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως και στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι η προστασία των αμάχων είναι πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

«Η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά. Η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα σε αυτή της Ελλάδας και της σημαίας της ΕΕ στην πρόσοψη του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, ως ένδειξη συμπαράστασης της Αθήνας στο Τελ Αβίβ.

Επαναπατρίστηκαν οι 81 από τους 149 Έλληνες

Επαναπατρίστηκαν οι 81 από τους 149 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασαν οι πρώτες συγκρούσεις με τη Χαμάς.

Οι Έλληνες επαναπατρίστηκαν με απευθείας προγραμματισμένη πτήση της «El Al» που προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ για τους υπόλοιπους που βρίσκονται ακόμα στο Ισραήλ καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατόν.

Οι 81 Έλληνες έφτασαν σώοι και αβλαβείς σήμερα τα ξημερώματα της και μιλώντας σε δημοσιογράφους έκαναν λόγο για στιγμές αγωνίας και φόβου, ενώ είπαν πως άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά τη μεταφορά τους από την Ιεριχώ στη Βηθλεέμ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3tztl42n7t)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.