- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς προβλήματα στη Μαγνησία οι εκλογές
Έφτασαν και στα αποκλεισμένα χωριά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023:Χωρίς προβλήματα στη Μαγνησία - Έφτασαν και στα αποκλεισμένα χωριά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι
Χωρίς ή δίχως ιδιαίτερης σημασίας προβλήματα - κάποιες ελάχιστες μη παρουσίες στις εφορευτικές επιτροπές - ξεκίνησε και στην Μαγνησία από τις 7 το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία, τόσο στη χερσαία όσο και στα νησιά των Σποράδων υπάρχουν συνολικά 385 εκλογικά τμήματα ,εκ των οποίων τα 11 είναι στη Σκιάθο, τα 13 στη Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο και από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ θα προσέλθουν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι πολίτες που ανέρχονται σε 173. 317.
Στην Μαγνησία που επλήγη από δύο απανωτά σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, τον Daniel και το Elias υπήρξαν και σχολεία που υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά που αποκαταστάθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα.
Ακόμη και στα δύο χωριά του Πηλίου, την Δράκεια και το Πουρί, όπου η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω των καταστροφών κατάφεραν να φτάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογής αναμέτρησης.
Από τους οκτώ συνολικά Δήμους της Μαγνησίας μεγάλο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου, ένας εκ των μεγαλύτερων δήμων της χώρας, που υπέστη και μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες των δύο θεομηνιών.
Από τους οκτώ εν ενεργεία δημάρχους της Μαγνησίας, μόνο ένας, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, νυν δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου με δύο συνεχείς θητείες, δεν έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα. Οι άλλοι επτά, οι κύριοι Μπέος στο Βόλο, Χατζηκυριάκος στον Αλμυρό, Νασίκας στον Ρήγα Φεραίο, Μιτζικός στο Νότιο Πήλιο, Τζούμας στη Σκιάθο, Περίσσης στη Σκόπελο και Βαφίνης στην Αλόννησο κατέρχονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι και στις φετινές εκλογές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.