Πολιτικη & Οικονομια

Αέρας ανανέωσης με προτάσεις για τις γυναίκες από τον υποψήφιο Δήμαρχο Λάρισας Θανάση Μαμάκο

Φιλοδοξεί να φτιάξει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανάσης Μαμάκος
Θανάσης Μαμάκος © FACEBOOK

Λάρισα: Αέρας Ανανέωσης με προτάσεις για τις γυναίκες - Οι δράσεις του Θανάση Μαμάκου ενάντια στην έμφυλη και την ενδοοικογενειακή βία, έχει ως βασικό διακύβευμα ο δήμος να μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα τους 

Ο Θανάσης Μαμάκος, είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας που φιλοδοξεί να φέρει αέρα ανανέωσης και να φτιάξει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη τη “Λάρισα που μας αξίζει” όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του υποψήφιου Δημάρχου στην πρώτη γραμμή του προγράμματος του βρίσκεται η μέριμνα για τις γυναίκες της πόλης. Κανείς βέβαια δε μπορεί να λησμονήσει και τα πρόσφατο περιστατικό που έγινε στην πόλη με την βίαιη κακοποίηση της 43 αστυνομικού.

Οι δράσεις του Θανάση Μαμάκου ενάντια στην έμφυλη και την ενδοοικογενειακή βία, έχει ως βασικό διακύβευμα ο δήμος Λάρισας, να μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα τους αλλά και να παρεμβαίνει έγκαιρα και μεθοδικά. 

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί 5 πρωτοβουλίες

  1. Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης: υπηρεσία τοπικής εµβέλειας που θα δίνει τη δυνατότητα στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνούν άµεσα µε αρμόδιο φορέα. 
  2. Δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη: κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης δεν θα είναι μόνη.
  3. Αναβάθμιση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών: για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες   φιλοξενίας τους, την ασφάλειά τους και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη.
  4. Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Στέγασης και Εργασίας: δεν περιοριζόμαστε σε βραχυπρόθεσμες λύσεις ανάγκης. Μας ενδιαφέρει η ανεξαρτησία των θυμάτων και η στήριξη τους σε βάθος χρόνου.
  5. Προγράμματα Κατάρτισης για Εργαζόμενες και Άνεργες Γυναίκες. 

Παράλληλα όμως, το πρόγραμμα του συνδυασμού “Η Λάρισα που μας αξίζει” αγκαλιάζει δράσεις για την ενδυνάμωση και ευζωία των γυναικών, όπως :

  1. Πρόγραμμα ενημέρωσης και συμβουλευτικής γυναικών σε θέματα υγείας, υγιεινής και πρόληψης σοβαρών νοσημάτων (τακτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι, μαστογραφίες, τεστ   κ.τ.λ) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της πόλης.
  2. Δημιουργία πολυχώρου χαλάρωσης μόνο για γυναίκες - όλων των ηλικιών - όπου θα μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, πίνοντας κάποιο ρόφημα, διαβάζοντας βιβλία, γνωρίζοντας άλλες γυναίκες, συζητώντας, διοργανώνοντας ημερίδες κ.τ.λ. 
  3. Ενίσχυση παιδικών σταθμών και πλήρης κάλυψη της ζήτησης προκειμένου να ανακουφιστούν εργαζόμενες μητέρες και γιαγιάδες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ