Πολιτικη & Οικονομια

Μαρία Σιώτου: Η υποψήφια δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού γράφει για την πόλη

«Οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να υπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας και να διατηρήσει την φυσιογνωμία της».

Μαρία Σιώτου
Μαρία Σιώτου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σιώτου: Η υποψήφια δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού γράφει για την πόλη

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Η υποψήφια δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Μαρία Σιώτου, επικεφαλής της παράταξης «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη», γράφει για την πόλη και τις ανάγκες της.

Ήμουν μόλις 7 χρονών, όταν η οικογένειά μου μετακόμισε στον Χολαργό. Ένα νέο ξεκίνημα για όλους μας, ο πατέρας μας καθηγητής μαθηματικός στο A’ Λύκειο Χολαργού, η αδερφή μου κι εγώ στο δημοτικό σχολείο του Παπάγου. Η αλλαγή ήταν τεράστια. Από την πολύβουη Κυψέλη που μέναμε ως τότε, βρεθήκαμε σε μια γειτονιά με πολύ πράσινο, με ελάχιστα αυτοκίνητα, σπίτια χαμηλής δόμησης και πάρα πολλή ησυχία. Η εγγραφή στην μνήμη καταλυτική. Είχαμε βρει το «χωριό» μας. Κάθε μέρα η διαδρομή προς το σχολείο ήταν μια γιορτή. Σε κάθε τετράγωνο συναντούσαμε τους φίλους μας και όλοι μαζί διασχίζαμε τα πάρκα και τις αλάνες για να βρεθούμε στο σχολείο μας. Κάθε μέρα τα γιασεμιά και οι νεραντζιές οδηγούσαν τα βήματά μας. Για πολλά χρόνια νιώθαμε και ζούσαμε μια καθημερινή ποιότητα ζωής. Ήσυχη, ανθρώπινη, φιλική γειτονιά και πάνω από όλα ασφαλής. Όλοι γνωριζόμασταν, όλοι ξέραμε τους ανθρώπους που έμεναν σε κάθε σπίτι, υπήρχε κοινωνική συνοχή. Μετακινούμασταν με το ποδήλατο, κάναμε τα ψώνια μας με το ποδήλατο, πηγαίναμε σχολείο.

Τα χρόνια πέρασαν, η πόλη μεγάλωσε και άρχισε να προσελκύει όλο και περισσότερους κατοίκους. Το μικρό μας χωριό άρχισε να παίρνει την μορφή μιας αστικής πόλης. Η ανάπτυξη της περιοχής αναπόφευκτη, τρεις σταθμοί μετρό, ραγδαία η ανοικοδόμηση, πολλές άδειες για επιχειρήσεις που προσελκύουν κόσμο αλλά όχι αντίστοιχα δέσμευση οικοπέδων για νέα σχολεία, χώρους parking, αθλητικές εγκαταστάσεις. Η φυσιογνωμία της περιοχής άλλαξε χωρίς την πρόβλεψη για να διατηρηθεί η αρχική της ομορφιά και όλες εκείνες οι παράμετροι που έκαναν τον Παπάγο Χολαργό μοναδικό λόγω θέσης και υποδομών.

Οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να υπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας και να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της. Όλα αυτά που κάποτε ήταν αυτονόητα, όπως η καθαριότητα, το καλοσυντηρημένο πράσινο, τα ευρύχωρα πεζοδρόμια έπαψαν να υπάρχουν. Όλη η πρόβλεψη για την αναμενόμενη αύξηση πληθυσμού και ανάγκες για νέες υποδομές, δυστυχώς δεν υπήρξε. Χρειάζεται άμεσα να υπηρετήσουμε ένα όραμα, αυτό της φιλικής γειτονιάς με κοινωνική συνοχή. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές την Κυριακή 8 Οκτωβρίου είναι η ευκαιρία μας να μελετήσουμε τα προγράμματα όλων των συνδυασμών και να πάρουμε την απόφαση εκείνη, που δεν μας υπόσχεται αλλά κυρίως μας εντάσσει σε προγράμματα με χρηματοδοτικά εργαλεία κατάλληλα, ώστε να διατηρηθεί η γειτονιά που όλοι αγαπήσαμε.

Είμαι η Μαρία Σιώτου, υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού με τον συνδυασμό «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη», πλαισιωμένη από ανθρώπους της πόλης μας με τεχνογνωσία και δεξιότητες, ώστε να εφαρμόσουμε ένα δουλεμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ