- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε θα μάθουμε τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών
Πώς θα γίνει η διαδικασία με τα tablets
Πρώτη εικόνα από τις κάλπες των Περιφερειακών Εκλογών και των 6 μεγάλων δήμων γύρω στις 22:30 την Κυριακή
Μέσω 22.722 συσκευών, οι οποίες αποτελούν μέρη του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT), θα γίνει η τροφοδότηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών από όλη την Ελλάδα προς το υπουργείο Εσωτερικών.
«Αυτές οι εκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι έχουμε δύο Κυριακές. Επίσης, έχουμε δύο κάλπες μέσα σε κάθε τμήμα για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές», σχολίασε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ηλίας Γιαννίτσιος, διευθυντής έργου της Singular Logic.
Τα αποτελέσματα θα συλλεχθούν τόσο σε επίπεδο συνδυασμών, όσο και σε επίπεδο υποψηφίων.
Ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του κάθε εκλογικού τμήματος έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι οι κάλπες θα ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά προκειμένου να υπάρχει διαρκής ροή αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, στα τμήματα με μονά νούμερα θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές και στα ζυγά οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές.
«Καθώς τα ψηφοδέλτια είναι αρκετά μεγάλα, δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη, αλλά στόχος είναι γύρω στις 10.30 το βράδυ να μπορεί να δοθεί η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις περιφέρειες και τουλάχιστον τους 6 μεγαλύτερους δήμους της χώρας», δηλαδή για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, εξήγησε ο κ. Γιαννίτσιος.
Το βράδυ των εκλογών, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα, όπως θα εξελίσσονται.
Πώς θα γίνει η μετάδοση
Για κάθε εκλογικό τμήμα διατίθεται ένα κουτί μέσα στο οποίο υπάρχει ένα tablet, από το οποίο έχει διαγραφεί οτιδήποτε άλλο εκτός από την εφαρμογή για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος, μαζί με όλες τις οδηγίες και τους κωδικούς που χρειάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν οριστεί από το κράτος.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει να ενεργοποιήσουν το SRT μόλις το παραλάβουν. Σε περίπτωση βλάβης ή αδυναμίας μετάδοσης μέσω του SRT θα ακολουθηθεί η συνήθης μέθοδος του τηλεγραφήματος, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Από το σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων του υπουργείο Εσωτερικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα που συλλέγονται, εκτός από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τα κόμματα, καθώς και οι δημοσιογράφοι.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, θα υπάρξουν ανακοινώσεις γύρω στις 11.00, τις 14.00 και τις 17.00 σχετικά με τη συμμετοχή έως εκείνη την ώρα.
«Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για τις εκλογές, και εμείς και το υπουργείο. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν από αύριο τα SRT, να τα ενεργοποιούν, και εμείς να έχουμε την εικόνα. Ελπίζουμε σε μια ομαλή διαδικασία», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, προσθέτοντας ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν μπροστά τους «πάρα πολλή δουλειά, καθώς υπάρχουν δήμοι οι οποίοι έχουν 500 υποψήφιους. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.