Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης για Κυπριακό: Επανεκκίνηση των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. Χριστοδουλίδη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Στέφανος Κασσελάκης: Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο και η δήλωση για το Κυπριακό

Για «εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση», όπου συζήτησαν «πάρα πολλά θέματα ενδελεχώς», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κύπρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεώρησε καθήκον του η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας, «να είναι εδώ στην Κυπριακή Δημοκρατία». Τόνισε από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τη σημασία που αποδίδουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί όπου διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα». Επίσης, τόνισε «τη στήριξη που προσφέρουμε στον Πρόεδρο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και για διορισμό απεσταλμένου από τον ΟΗΕ, καθώς επίσης και για τον ενεργό ρόλο της ΕΕ προς δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού». «Όσον αφορά στην ΕΕ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία. Πρέπει να αξιοποιηθούν και ως προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά βεβαίως και ως προς την επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στην Κύπρο
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στην Κύπρο

Κασσελάκης: «Δίνουμε σημασία στον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας»

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης για τις διεθνείς εξελίξεις «και τόνισα, από πλευράς μας, τη σημασία που αποδίδουμε στον συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας». Σημείωσε ότι «αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα 3+1 αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στο θέμα του συντονισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι η ελληνική ομογένεια. Είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και θεσμικά, θα προσπαθήσω να προωθήσω σε επικείμενη επίσκεψή μου στις ΗΠΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvzksiv3zl61)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ