Πολιτικη & Οικονομια

Ο δήμος Αθηναίων ψηφιοποιεί 400.000 οικοδομικές άδειες της πολεοδομίας

Τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά πολίτες και επαγγελματίες σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμος Αθηναίων: Ψηφιοποιεί 400.000 οικοδομικές άδειες πολεοδομίας - Γιώργος Αποστολόπουλος: Τελειώνουμε οριστικά την ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων.
Στο σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης 400.000 οικοδομικών αδειών, στο οποίο προχωρά άμεσα ο δήμος Αθηναίων αναφέρθηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιοποιεί 400.000 οικοδομικές άδειες πολεοδομίας - Γιώργος Αποστολόπουλος: Τελειώνουμε οριστικά την ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων.  

Στο σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης 400.000 οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες και στο οποίο προχωρά άμεσα ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχος Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

Στόχος, όπως ανέφερε, είναι «να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά πολίτες και επαγγελματίες σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν».

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αποστολόπουλος: «Οι υπηρεσίες του δήμου είχαν έρθει σε αδιέξοδο καθώς , κάθε χρόνο, αριθμούσαμε 120.000 αιτήσεις για περίπου 450.000 οικοδομικές άδειες. Δεδομένου ότι εξυπηρετούμε και τους όμορους δήμους, Βύρωνα, Καισαριανή και Δάφνη, οι υπηρεσίες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οι απαραίτητες διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι εντός του 2024 αυτό το τεράστιο αρχείο θα έχει ψηφιοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, η χορήγηση των οικοδομικών αδειών εντός του 2024 θα γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα «με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας περίπου 240.000 ανθρωποώρες ετησίως».

Πρόσθεσε δε ότι η επιτάχυνση, μέσω της ψηφιοποίησης, θα ενισχύσει περαιτέρω τον τομέα της αγοράς και αξιοποίησης ακινήτων ο οποίος «αποτελεί βασικό αναπτυξιακό βραχίονα της οικονομίας της πόλης».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, το έργο της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίων, εκτός από τους απλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, θα εξυπηρετήσει επίσης μηχανικούς, μεσίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους καθώς και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ