Πολιτικη & Οικονομια

Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

«Αυτό που πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξει είναι οι κομματικές αγκυλώσεις που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε»

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Νικολέττα Καρρά: Η υποψήφια με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη μιλά στην ATHENS VOICE. 

Η Νικολέττα Καρρά είναι ηθοποιός. Έχει κάνει σπουδές φιλολογίας, είναι Αθηναία και για πρώτη φορά εκτίθεται στις εκλογές με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη. Μιλά για εκείνα που την ενοχλούν στη ζωή της πόλης αλλά καταθέτει και τις σκέψεις της για όσα μπορούν να αλλάξουν. «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο» λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις προκλήσεις της Αθήνας.

Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

Ακόμη μία ηθοποιός στα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Ακόμη μία Αθηναία που παρακολουθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια αλλά η συνθήκες της ζωής μου δεν άφηναν κανένα περιθώριο να ασχοληθώ. Γιατί θεωρώ ότι για να ασχοληθείς ουσιαστικά με την πόλη σου πρέπει να αφοσιωθείς, να έχεις απόθεμα σε χρόνο και όρεξη για να μπορείς να δώσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πεδίο που δεν έχει ανάγκη από επώνυμες υπογραφές και λάμψη. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Είναι η μάχη για την κατάκτηση του φαινομενικά απλού αλλά πολύ δύσκολου, του αυτονόητου. Την ποιότητα της καθημερινής ζωής μέσα στην πόλη. Με τον Μπακογιάννη γιατί μίλησε για το αυτονόητο, για τα απλά πράγματα της καθημερινότητας και δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε. Ξεκίνησε τη δουλειά και τη συνεχίζει.

Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

Τι πρέπει να αλλάξει στην Αθήνα;
Αυτό που πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξει είναι οι κομματικές αγκυλώσεις που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε στα αυτονόητα που χρειάζονται οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της πόλης. Ποιότητα στην καθημερινότητα. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε καλύτερα πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο, περισσότερο φως, καθαρές γειτονιές. Όλα αυτά δεν έχουν κομματική σημαία. Έχουν πρόσωπα και ομάδες που κάνουν τη δουλειά. Όσοι μένουν στα κομματικά στερεότυπα, δεν έχουν εικόνα των πραγματικών προβλημάτων της Αθήνας.

Τι μπορείς να προσφέρεις στην Αθήνα;
Η πόλη είναι οι άνθρωποί της και πιστεύω ότι η ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στις γειτονιές που ζουν οι Αθηναίοι. Θα μπορούσα να πω ότι ως φιλόλογος και ως ηθοποιός, μπορώ να προσφέρω σε ανάλογους τομείς αλλά η δουλειά ξεκινά από τις ανάγκες στις γωνιές της πόλης και έχει αποτέλεσμα όταν γίνεται από δυνατές ομάδες. Επιστρέφω στην Αθήνα ένα μέρος από όλα αυτά που μου έχει προσφέρει. Μπορώ να το κάνω και θα το κάνω με κάθε τρόπο.

Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

Έχεις ιδέα από Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Ναι γιατί πιστεύω στην δύναμή της αλλά ξέρω και τις αδυναμίες της. Παρακολουθώ και τα μοντέλα που λειτουργεί η Τοπική αυτοδιοίκηση σε άλλες ευρωπαικές χώρες και θεωρώ ότι εκεί πρέπει να φτάσουμε. Δήμοι που έχουν την απόλυτη ευθύνη για τις πόλεις τους και μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που θέλουν. Στην Ελλάδα, η αλληλοκάλυψη των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων έχει γίνει το άλλοθι για να μην προχωράμε μπροστά. Δείτε τι γίνεται σε κάθε πλημμύρα και σε κάθε φυσική καταστροφή. Δείτε τον τσακωμό που γίνεται μετά την καταστροφή. Δεν φταίει κανένας γιατί κανένας δεν έχει σαφή αρμοδιότητα.

Νικολέττα Καρρά: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το αυτονόητο»

Πώς θα ήθελες να είναι η Αθήνα στο άμεσο μέλλον;
Θέλω να έχουμε καταφέρει να είναι η Αθήνα τόπος αναφοράς όχι μόνο γι αυτό που ήταν κάποτε αλλά και για τις προοπτικές της. Το αποτύπωμα της ιστορίας της το βλέπουμε στην πόλη, το έχουμε κατακτήσει. Είμαστε στο επόμενο στάδιο της αλλαγής ποιότητας ζωής στο σήμερα και η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας. Να γίνουμε πρωτεύουσα των νέων τεχνολογιών, της πρωτοποριακής επιχειρηματικότητας αλλά και του πράσινου. Με λίγα λόγια, λαχταράω την ισορροπία στην Αθήνα. Έτσι νομίζω ότι τη θέλουμε όλη μας. Να επιστρέψει στο μέτρο γιατί μπορεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ