Πολιτικη & Οικονομια

Μάθε πού ψηφίζεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Η διαφορά για τους ετεροδημότες σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορούν να πληροφορηθούν οι πολίτες το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφόροι συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, ημερομηνία γέννησης) και με λίγα κλικ μπορούν να μάθουν σε ποια περιοχή και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πατήστε εδώ για να δείτε πού ψηφίζετε.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους Δήμους.

Επισημαίνεται ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα εκλογικά τμήματα, όπου απαιτείται, εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί.

Για την πληροφόρηση των εκλογέων, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι ετεροδημότες ψηφίζουν μόνο στις πατρίδες τους

Σημειώνεται ότι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν εφαρμόζεονται οι ειδικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών, οι οποίοι ισχύουν μόνο για τις βουλευτικές εκλογές.

Έτσι, οι ετεροδημότες που θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, μπορούν μόνο στον δήμο που είναι εγγεγραμμένοι και όχι στον τόπο κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται πως όπου απαιτηθεί, θα στηθούν επαναληπτικές κάλπες την αμέσως επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ