Πολιτικη & Οικονομια

Στο νερό έπεσε η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra «Κίμων» (βίντεο)

Θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους πρώτους μήνες του 2025

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο νερό έπεσε η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra «Κίμων» (βίντεο)

Αποκαλύπτεται η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra «Κίμων»

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη τελετή, η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έπεσε στο νερό, στα ναυπηγεία της Naval Group στη Γαλλία.

Η F-601 «ΚΙΜΩΝ» έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο νερό, σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πρόσκτηση των τριών FDI Belharra.

Greece’s First FDI HN Frigate "Kimon" Technically Launched by Naval Group

Tα επίσημα αποκαλυπτήρια θα λάβουν χώρα στα ναυπηγεία της Λοριάν της βορειοδυτικής Γαλλίας στις 4 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή».

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο ιστός της Φρεγάτας, το PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module), που περιέχει το ραντάρ, το κέντρο μάχης και τους αισθητήρες του πλοίου.

Στην πόλη – ναυπηγείο της Βρετάνης θα βρεθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Δύο ημέρες νωρίτερα, την F-601 «ΚΙΜΩΝ» θα επισκεφθεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο οποίος θα επιθεωρήσει στο νεότευκτο πλοίο μαζί με τους επιτελείς της Group Naval, θα ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και θα συναντηθεί με το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται ήδη στη Λοριάν και παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών στις τρεις ελληνικές Φρεγάτες.

Στις αρχές του 2024, η «ΚΙΜΩΝ» αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές συστημάτων εν όρμω και στη συνέχεια εν πλω, με την παράδοση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό να τοποθετείται χρονικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ήδη στη ναυπηγική της Λοριάν, τη θέση της «ΚΙΜΩΝ» παίρνει η Φρεγάτα F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» για να ακολουθήσει σε περίπου 1,5 χρόνο η F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ