Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης: «Η Αθήνα δεν είναι “πέρασμα” για υποψηφίους, “είδα φως και μπήκα”»

Τι ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Μπακογιάννης
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κώστας Μπακογιάννης: Τι ανέφερε για την Αθήνα και τις προσεχείς εκλογές σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθηναίων

Για τα ζητούμενα της ασφάλειας στην Αθήνα, τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή φιλοσοφίας στην καθαριότητα, αλλά και για το κατά πόσο η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μεταβάλλει τα δεδομένα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μίλησε το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

Απαντώντας ειδικά στην ερώτηση αν το «φαινόμενο Κασσελάκη» θα επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μπακογιάννης, ανέφερε:

«Δεν το πιστεύω. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν να κάνουν με το απτό, το μετρήσιμο, αποτέλεσμα. Τα κόμματα πλέον μένουν μακριά και καλά κάνουν και η λογική της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν πρέπει να μεταφέρεται στην αυτοδιοίκηση. Η λογική του “ναι σε όλα” ή “όχι σε όλα” δεν ισχύει στην αυτοδιοίκηση», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας ότι «οι παιδικές χαρές δεν έχουν χρώμα, τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία. Παιδικές χαρές πρέπει να κάνουμε, σκουπίδια πρέπει να μαζεύουμε…»

Και ο ίδιος, πρόσθεσε εμφατικά: «Η Αθήνα δεν είναι πέρασμα. Δεν είναι “είδα φως και μπήκα” είναι ουσία, είναι οι πραγματικοί άνθρωποι που έχουν πραγματικά προβλήματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvv4pt0dbbld)

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μπακογιάννης, ερωτηθείς για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη της ενίσχυσής της.

«Χωρίς την ασφάλεια, τίποτα άλλο δεν έχει νόημα. Έχουν γίνει βήματα τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά έχουμε ακόμη να ανέβουμε ένα βουνό», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Εμείς θέλουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προχωράει το τρίπτυχο που συμφωνήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για αύξηση του αριθμού των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στις γειτονιές, αξιοποίηση καμερών που καταγράφουν ακόμη και την ηχορύπανση και πιο διευρυμένη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία. 

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας στην πόλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η υπηρεσία έχει αναδιοργανωθεί τα τελευταία 4 χρόνια με νέο εξοπλισμό και αλλαγή φιλοσοφίας που περιλαμβάνει καθαριότητα με σαπούνι και νερό. Αναφέρθηκε επίσης στα τεράστια οφέλη που προκύπτουν από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ο οποίος λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες πλέον στον Ελαιώνα, αλλά και στο δίκτυο των βυθιζόμενων κάδων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ