Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Αρνητική η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

 Στις 19 μονάδες η ψαλίδα, ζήτημα ενότητας και χαμηλή δημοτικότητα του νέου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse μετά τις εκλογές
O νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης © Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες με τους αναποφάσιστους η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - Zήτημα ενότητας στο κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη και χαμηλή δημοτικότητα του νέου προέδρου

Χειρότερη εικόνα φαίνεται πως διαγράφεται αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις εκλέξει νέο αρχηγό. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης  της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και μεταδόθηκε την Πέμπτη (28/9).

Πού κινείται η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ (διαφορά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ- στο σενάριο αυτό η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου

Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτημα ενότητας θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, περίπου 6 στους 10 πολίτες (58%). 

Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του, υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ»:
Στο ερώτημα «κατά την άποψή σας, μετά την εκλογή του νέου προέδρου του, υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ»:

Το 39% όλων των ψηφοφόρων θεωρεί πως τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε χειρότερα μετά την εκλογή Κασσελάκη και το 29% πως θα πάνε καλύτερα.

Πώς θα πάνε τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη;
Πώς θα πάνε τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη;

Ο Κασσελάκης ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μεγάλο ποσοστό (47%) υποστηρίζει πως το ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι εμφανίστηκε ξαφνικά δεν είναι ούτε μειονέκτημα, ούτε πλειονέκτημα. Το 17% το θεωρεί πλεονέκτημα.

Παράλληλα, ένα 39% λέει πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένα 19% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λέει το ίδιο.

Δημοσκόπηση Σκάι: Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν 6 στους 10 μετά την εκλογή Κασσελάκη - Στις 19 μονάδες με τους αναποφάσιστους η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 20:37, 28.09.2023 Share facebook twitter 109 11 bookmark Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Κουτσούμπας, και  μόλις στην τρίτη θέση, μαζί με τον Ανδρουλάκη, βρίσκεται ο Κασσελάκης - Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το 54% δηλώνει ότι η αντίδραση του κρατικού μηχαν
Δημοσκόπηση Σκάι: Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν 6 στους 10 μετά την εκλογή Κασσελάκη - Στις 19 μονάδες με τους αναποφάσιστους η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ 20:37, 28.09.2023 Share facebook twitter 109 11 bookmark Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Κουτσούμπας, και μόλις στην τρίτη θέση, μαζί με τον Ανδρουλάκη, βρίσκεται ο Κασσελάκης - Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το 54% δηλώνει ότι η αντίδραση του κρατικού μηχαν

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Και η ίδια η δημοτικότητα του κ.Κασσελάκη όμως, φτάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%.

Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ. Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Η κριτική στην κυβέρνηση για τις 100 μέρες θητείας

Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%.

Όμως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

Στο ερώτημα «Κατά την άποψή σας, η κυβέρνηση, στις 100 πρώτες μέρες από τις τελευταίες εκλογές, γενικά κινείται...»:
Στο ερώτημα «Κατά την άποψή σας, η κυβέρνηση, στις 100 πρώτες μέρες από τις τελευταίες εκλογές, γενικά κινείται...»:

Δείτε την Μεγάλη Δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvuqpqq312qx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ