Πολιτικη & Οικονομια

Δημήτρης Κάρναβος: Ξεκινά το μεγάλο έργο Ανάπλασης στην Καλλιθέα που συνδέει το κέντρο με το ΚΠΙΣΝ

Ένα κομβικό έργο για το μέλλον της πόλης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμος Καλλιθέας: Ξεκινά το έργο ανάπλασης που συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με τη Στεγασμένη Αγορά και τους πέριξ δρόμους.

Δήμος Καλλιθέας: Ξεκινά το έργο ανάπλασης που συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με τη Στεγασμένη Αγορά και τους πέριξ δρόμους.

O Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του μεγάλου έργο Ανάπλασης που συνδέει το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με τη Στεγασμένη Αγορά και τους πέριξ δρόμους.

Ένα κομβικό έργο για το μέλλον της πόλης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Μάϊο και περιλαμβάνει την πλήρη Ανάπλαση των οδών Δημοσθένους και Δοϊράνης από την οδό  Δαβάκη έως το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»την καθολική Ανάπλαση της οδού Σκρα αλλά και ενός σημαντικού τμήματος των οδών Σπάρτης και Αριστείδου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η καθολική ανάπλαση περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, την τοποθέτηση νέου υπερσύγχρονου φωτισμού LED, τη φύτευση πρασίνoυ, τις οδεύσεις για Τυφλούς, τις Έξυπνες διαβάσεις, την τοποθέτηση νέων σύγχρονων κάδων στη Δοϊράνης και την Σκρα ενώ ο υπάρχον Ποδηλατόδρομος θα ενσωματωθεί στην οδό Δημοσθένους.

Το αυτό έργο κομβικής παρέμβασης μετατρέπει τη Δημοσθένους και τη Δοϊράνης, σε δύο οδικούς και περιπατητικούς άξονες ενώ το κέντρο της πόλης αναβαθμίζεται και αποκτά λειτουργική σύνδεση με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδότηση 722.922,96 ευρώ , για το έργο «Λύσεις καινοτομίας για την ανάδειξη του αστικού κορμού της Καλλιθέας και της διασύνδεσης του με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος».

Το έργο για την τοποθέτηση Ψηφιακού εξοπλισμού δημοπρατήθηκε τον Μάιο και περιλαμβάνει:

  • Tην προμήθεια και εγκατάσταση 4 Έξυπνων σταθμών ανάπαυσης (Smart Benches)
  • Tην προμήθεια και εγκατάσταση 4 Έξυπνων σταθμών πληροφόρησης (Ιnfokiosks)
  • Tην προμήθεια και εγκατάσταση 4 οθονών ψηφιακής σήμανσης
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση 8 Έξυπνων διαβάσεων πεζών
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση 30 σημείων ασύρματης παρέμβασης στο διαδίκτυο (WiFi Access Points)

«Στην Καλλιθέα υλοποιούμε έργα Ανάπλασης, Υποδομών, Εκσυγχρονισμού και πλήθος Αναπτυξιακών έργων, προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με έμφαση στην καθημερινότητα και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των Καλλιθεατών» δηλώνει, αναφέροντας ότι «το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με εκατομμύρια επισκέπτες έβαλε την  Καλλιθέα στον τουριστικό πολιτιστικό και αναπτυξιακό χάρτη της Αθήνας». 

Δημήτρης Κάρναβος: Ξεκινά το μεγάλο έργο Ανάπλασης στην Καλλιθέα που συνδέει το κέντρο με το ΚΠΙΣΝ
Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζει ότι «Εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε και να συνδέσουμε λειτουργικά το ΚΠΙΣΝ, με όλες τις γειτονιές της πόλης μας και δημιουργούμε νέα σημεία αναφοράς για τους κατοίκους» υπογραμμίζοντας ότι «το κέντρο της πόλης μας αναπλάθεται δυναμώνει με ζωτικά έργα όπως η Ανάπλαση του Πάρκου της Πλατείας Δαβάκη το  Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου ΟPENMALL, η Ανακατασκευή της νησίδας στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως ), η Ασφαλτόστρωση της  Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως ) από την Περιφέρεια , το Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο στην  Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων (πρώην Πλυντήρια του ΙΚΑ)».

«Το Κέντρο της Καλλιθέας γίνεται ένας ισχυρός πόλος για την τοπική οικονομία αλλά και ένας χώρος περιπάτου, αναψυχής, πολιτισμού» λέει τέλος ο κ. Κάρναβος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ