Πολιτικη & Οικονομια

Αναγνωστοπούλου κατά Αποστολάκη: «Ανεύθυνο λάθος να λέει θα καταργήσουμε τις τάσεις»

«Δεν δέχομαι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι κάτι νέο», είπε η βουλεύτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σία Αναγνωστοπούλου: Οι δηλώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τις τάσεις

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, τις αλλαγές και τις αναταράξεις που φέρνει στο κόμμα η εκλογή Κασσελάκη, μίλησε σήμερα (27.9) στην ΕΡΤ η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας ότι «τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες για να υπάρξει ενότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ να συνυπάρξουν το "κυβερνώσα" και το "Αριστερά"».

Η Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε ότι τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μεταφυσικά, ωστόσο, δεν θα έπρεπε να αναζητούν τα μέλη του κόμματος «υπονομεύσεις». Η.κ. Αναγνωστοπούλου αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Στέφανο Κασσελάκη και δήλωσε την επιθυμία της κάποια στιγμή να τον γνωρίσει από κοντά. Επιπλέον, χαρακτήρισε λάθος τη θέση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι θα σταματήσουν οι τάσεις μέσα στο κόμμα και ότι θα γίνει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ αν επιβληθεί στους άλλους. οι οποίοι είναι μιας άλλης άποψης. «Λάθος και ανεύθυνο λάθος η θέση Αποστολάκη», είπε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και εξήγησε ότι μπορεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα νέο πρόσωπο, ωστόσο δίπλα του έχει και παλαιά στελέχη του κόμματος. «Όλο το team που τον πλαισιώνει είναι όλα τα παλιά και τα πολύ παλιά στελέχη. Είναι ανθρωποι που εχουν μεγάλη διαδρομή. Είναι κόσμος που είναι πολύ καιρό. Άρα αυτές οι διχοτομήσεις που είναι εντελώς πλαστές ότι έρχεται το νέο, δεν πρόκειται περί αυτού. Είναι προσχηματικές οι διακρίσεις. Έχουμε φτιάξει μεταφυσικές διακρίσεις», είπε συγκεκριμένα η κ. Αναγνωστοπούλου. 

Αναγνωστοπούλου: «Εξαρτάται από τον πρόεδρο το να εμπνεύσει μία ενωτική τάση»

«Θεωρώ ότι η Αριστερά που έχω υπάρξει εγώ δεν ήταν ποτέ δογματική. Ανανεωτική ήταν. Τώρα για αυτό λέω όταν βρισκόμαστε σε γεγονότα που δημιουργούν έκπληξη αντί να καθόμαστε είτε να θριαμβολογούμε είτε να θρηνούμε το σωστό είναι να κάτσουμε να καταλάβουμε τι έγινε και πώς το αντιμετωπίζουμε. Εξαρτάται από τον πρόεδρο να εμπνεύσει μια ενωτική τάση», είπε στη συνέντευξή της η βουλεύτρια και αναφέρθηκε στον τρόπο που ανακοινώθηκαν τα νέα πρόσωπα σε θέσεις - κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι νωρίς αν και θα προτιμούσα οι αλλαγές να γίνονται στην ΚΟ όπως πάντα γίνονταν, με πρόταση του προέδρου στην ΚΟ και εκεί η ΚΟ θα έλεγε ότι διαλέγουμε την πρόταση του Προέδρου. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε εκλεγεί με ομόφωνο τρόπο. Κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει. Να μην αποκτάμε αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη που χρειάζεται», κατέληξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ