Πολιτικη & Οικονομια

Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Αναλυτικά η ατζέντα των συζητήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
ΚΥΣΕΑ © EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΣΕΑ: Το μεταναστευτικό επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση - Αναλυτικά η ατζέντα των συζητήσεων

Η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Βιώνουμε μια επιδείνωση στο μεταναστευτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα, προέβλεψε περί τις 30.000 ροές το επόμενο διάστημα αν και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα επιστρέψουμε στους αριθμούς του 2015». «Εκεί που είχαμε περίπου 8.000 ροές, μπορεί να φτάσουμε μέχρι τις 30.000 ροές. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ότι θα φτάσουμε στα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια που είχαμε φτάσει μέχρι και στις 800.000», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην σημερινή συνεδρίαση ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναφερθεί εκτενώς στις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη με την Ευρωπαία επίτροπο Ίλβα Γιοχανσον αλλά και τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν. Στην συνάντηση με την πρώτη, ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε επί τάπητος το μεταναστευτικό ζήτημα με στόχο -σύμφωνα με πληροφορίες – η Ε.Ε. να αυξήσει τα κονδύλια προς την Άγκυρα. Κι αυτό, ούτως ώστε οι τουρκικές αρχές να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. «Όσο καλά και να λειτουργεί το ελληνικό κράτος, οι ελληνικές αρχές, το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν υπάρξει μία συνολική αντιμετώπισή του εκτός συνόρων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο σημερινό ΚΥΣΕΑ θα προχωρήσει σε ενημερώσεις και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, στον οποίο έχει πέσει το «βάρος» της διαπραγμάτευσης τόσο με τις Βρυξέλλες όσο και με την Άγκυρα. Από την πλευρά του έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση το απαράδεκτο της κατάστασης, τονίζοντας πως «είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταπολέμηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ